Interclub jeugdwedstrijd bij UWTC in Uithoorn

Geplaatst op: 7 juli 2014

Zondag 6 juli is de eerste interclub jeugdwedstrijd van het seizoen 2014 verreden bij UWTC in Uithoorn. Voor een heel aantal deelnemers hun eerste wedstrijdervaring. Bij de jongste jeugd (cat 1-2) stonden 14 deelnemertjes aan de start. Duuk van der Haagen (de Bataaf) was hier een klasse apart en hij ging er spoedig vandoor samen met clubgenoot Mike Derogee. Hierdoor bleef er een versnipperd veld over. Mike kon Duuk echter niet lang volgen. Vanuit het achterveld kwam een nieuw Amstel talent opzetten, Michiel Mouris! En Michiel reed vol overtuiging Mike voorbij en pakte hiermee de tweede plaats. Esmee de Rijk van UWTC reed naar plaats 11. In categorie 3-4 reden Donna Ruska (Volendam) en Sven Edam (de Kampioen) gelijk weg. Een groepje van 3, waaronder onze Mees van Smoorenburg, gingen in de achtervolging. Donna en Sven bouwde samen een mooie voorsprong op en waren onbereikbaar voor de rest. Donna won de eindsprint. Voor Mees een mooie 5e plaats en dus ook een mooie beker! Joyce de Rijk van UWTC reed naar plaats 8. In categorie 5-6 geen UWTC leden aan start. Tijmen van Loon (de Amstel) reed gelijk bij de start weg. Avanti was ruim vertegenwoordigd in deze groep en Jurgen van de Hoorn van Avanti wist naar Tijmen toe te rijden. Tijmen won de eindsprint. Normaal gesproken is categorie 7-nieuwelingen de grootste groep tijdens de interclub. Vandaag helaas maar 4 renners aan de start, waarvan 2 ervaren nieuwelingen en de andere 2 renners hun eerste wedstrijdervaring opdeden. Dean Ruska (Volendam) en Menno van Capel (UWTC) reden dan ook samen weg. Stan de Bruijn (WV Noord-Holland) en Niels Kramer (UWTC) reden beide solo hierachter en ondervonden dat het zwaar koersen is op het winderige UWTC parcours. Dean en Menno maakte er een mooie strijd van en beide probeerde nog om weg te rijden, wat niet lukte. Uiteindelijk won Dean de eindsprint.

Stijn Ruijter pakt groene trui in jeugddriedaagse Rijswijk.
In Rijswijk werd voor de eerste keer een jeugddriedaagse gereden. Stijn Ruijter stond hiervoor vrijdag aan de start voor de proloog van 500 meter. Dat is te kort voor Stijn om op stoom te komen maar hij finishte netjes als zesde. Op zaterdag werd een criterium gereden met drie puntensprints. Stijn sprintte fel mee en pakte de eerste plaats bij de eerste twee sprints. Even later was hij mee in een ontsnapping van eerst drie en later 4 renners. Deze renners waren meer geinteresseerd in het opbouwen van voorsprong dan sprinten waardoor Stijn de derde sprint cadeau kreeg. In de eindsprint werd Stijn tweede. Daarmee kwam hij op de derde plaats in het klassement. Zondag begon met een tijdrit over 3,5 kilometer. Daarin werd Stijn derde achter de nummers één en twee van het klassement waardoor hij derde bleef. In de afsluitende etappe mocht Stijn starten in het groen en zijn doel was om deze te behouden. Bij de eerste sprint werd hij eerste, de tweede zesde en in de laatste tweede. Genoeg om de groene trui winnen! Hij had veel gegeven in de tussensprints waardoor hij in de eindsprint genoegen moest nemen met een vierde plaats. Daarmee behield hij zijn derde plaats in het klassement. Een mooie dubbelslag!

Kennismaken met jeugdwielrennen?
Wil je ook eens kennismaken met het wielrennen? Dat kan bij UWTC. Wij hebben een afgesloten trainingsparcours rondom sportpark Randhoorn waar iedere dinsdagavond getraind wordt. Zondag 7 september wordt bij de ronde van Uithoorn ook een Rabobank Dikke Banden wedstrijd gehouden voor kinderen van 7-12 jaar. Hieraan kan je meedoen op je gewone fiets. Dus ben je benieuwd of je de snelste bent van jou leeftijd? Noteer dan 7 september vast in de agenda. Meer info op: www.uwtc.nl/wielren

Veteranen wedstrijden
Zaterdag 5 juli hebben de UWTC renners Leen Blom, Nico Fokker en Guus Zantingh deelgenomen aan een 60+ veteranen wedstrijd in Amersfoort. Na het startschot duurde het 4 ronden voordat de eerste renners demarreerden uit het peloton en een kleine voorsprong namen, maar dat was van korte duur. Met nog ca. 20 minuten te rijden plaatste de Nederlandse Kampioen Gijs Nederlof een demarrage en 8 renners wisten bij hem aan te sluiten met daarbij Guus Zantingh. De negen renners werkten goed samen en bouwden een mooie voorsprong op. De wedstrijd werd gewonnen door Gijs Nederlof uit Kamerik voor Fred de Kinkelder uit Groenlo. Guus Zantingh wist zich als 4ete klasseren en Leen Blom finishte als 14e. Zondag 6 juli waren de drie UWTC renner naar de bollenstreek afgereisd om in Lisse te starten in een 60+ wedstrijd. De wedstrijd werd gewonnen door Hans van Bavel uit Sint Anthonis voor John Tromp uit Kudelstraat. Guus Zantingh finishte als 7e en Leen Blom als 13e.

Klimwedstrijd in Ulestraten
Lorena heeft 6 juli gereden in Ulestraten. Dit was haar eerste wedstrijd met een klim van 9% en 800 meter lang. Er stonden 51 Nieuwelingen aan de start en Lorena eindigde op de 25e plek.

Ronde van Kwintsheul
Jeroen Breewel sprintte op 2 juli naar de derde plaats in Kwintsheul.

Zondag 6 juli is de eerste interclub jeugdwedstrijd van het seizoen 2014 verreden bij UWTC in Uithoorn. Voor een heel aantal deelnemers hun eerste wedstrijdervaring. Bij de jongste jeugd (cat 1-2) stonden 14 deelnemertjes aan de start. Duuk van der Haagen (de Bataaf) was hier een klasse apart en hij … Lees meer »