Hertha E4 walst over Argon E8 heen in oefenwedstrijd

Geplaatst op: 1 september 2014

Na 1 week trainen op Herthanello onder toeziend oog van twee gediplomeerde E trainers met assistentie van een geweldig begeleidingsteam was het voor de mannetjes van de E4 vandaag de dag van de waarheid. Vandaag konden de nieuwe schoentjes eindelijk in de tas en werd er vanaf Herthanello koers gezet naar buurman Argon om daar een oefenwedstrijd te spelen. Het weer leek niet mee te werken maar eenmaal in Mijdrecht aangekomen werd het al rap minder met de regen. Nadat de plichtplegingen in de bestuurskamer geregeld waren, kon er koers gezet worden naar barak 15. Nadat de shirtjes, broekjes en kousen waren uitgedeeld hezen de E4 toppers zich in hun gevechtstenue en betraden zij veld 4B.

Helaas was Niels van der Maat afwezig, maar de coaches Maarten en Duncan hadden nog 9 andere spelers ter beschikking. Vooraf in de teambespreking werden een aantal opdrachten mee gegeven. Het was voor iedereen wennen, de meesten hadden nog nooit met elkaar samen gespeeld tenslotte. Super Steve Boekel, keeper van beroep nam zijn gebruikelijke plaats in het doel. De achterhoede die de aanvallers van Argon moesten zien de stoppen waren Sander van Senten, Thijs Stroet en Matthijs Kok. Lars Jansen, Finn Voorbij en Sem Snoeren waren de toppers die het voorin moesten doen in de eerste helft. James Austria en Corné Huijbreghs waren de wissels. In het begin was het duidelijk even zoeken en wennen aan elkaar, maar het duurde niet lang of de E4 toppers namen het heft in handen. Steeds beter wisten de toppers elkaar te vinden. De keeper van Argon had blijkbaar zijn dag, want vele pogingen van Hertha wist hij onschadelijk te maken. Steve aan de andere kant, ja ja hij deed nog steeds mee hoor, maar hij kreeg bijna niets te doen. De paar keer dat Argon dreigend kon worden wist Steve dit te voorkomen. De steeds maar groter wordende druk op de Argon goalie, resulteerde in de 20ste minuut in een doelpunt voor Hertha. Het was Thijs Stroet die het net deed bollen. Het eerste doelpunt voor de E4 was een feit. Direct na de aftrap was het Hertha die de wist te onderscheppen, en nu was het de beurt aan Corné Huijbreghs die met een mooie schuiver de 0-2 noteerde, en dat binnen 1 minuut na de 0-1.

In de rust werden de E4 toppers gewezen op een aantal zaken die opgevallen waren in de eerste helft. Met die zaken die opgevallen waren als bagage en de tactische omzettingen door beide trainers werd begonnen aan de tweede helft. Hertha was duidelijk sterker, en vanaf de aftrap werd de Argonnautjes ver terug gedrongen. Er werd goed gecombineerd en de toppers wisten elkaar steeds makkelijker en beter te vinden. De trainers, duidelijk in hun nopjes met dit team zagen mooie acties voorbij komen. Het doel van de Argon goalie was duidelijk de schiettent vandaag, en nadat Sander van Senten, in de tweede helft doorgeschoven als spits, met een afstandsschot de keeper bijna wist te verschalken, hij bracht redding met zijn voet, was Thijs Stroet er als de kippen bij om de 0-3 hoog in de rechterbovenhoek te plaatsen. De jongens van Hertha, vleugels gekregen van deze mooie voorsprong genoten duidelijk. Weer 4 minuten later konden de vele mee meegekomen ouders weer de handen in de lucht steken, want Lars Jansen wist zijn tweede van de ochtend te maken. Dit betekende de 0-4. Het mooiste werd door de E4 toppers bewaard voor het laatst, want 5 minuten voor tijd werd er uit een corner gescoord door Hertha met een prachtige kopbal van Finn Voorbij. Dat Finn, en het team er blij mee was, dat was wel duidelijk. Een lange sprint naar eigen helft waar het doelpunt werd gevierd met alle teamgenoten. Kort daarna floot de scheidsrechter van dienst voor het einde van de wedstrijd en was de eerste winst een feit.

Volgende week wacht de eerste echte test, want dan komt de andere buurman (CSW) op bezoek op de Molmhoek. Dit is de eerste wedstrijd uit de beker competitie. Aanvang is 09:00 uur.

Na 1 week trainen op Herthanello onder toeziend oog van twee gediplomeerde E trainers met assistentie van een geweldig begeleidingsteam was het voor de mannetjes van de E4 vandaag de dag van de waarheid. Vandaag konden de nieuwe schoentjes eindelijk in de tas en werd er vanaf Herthanello koers gezet … Lees meer »