Hertha E4 wint ook overtuigend van CSW met 6-0

Geplaatst op: 8 september 2014

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd voor de E4 toppers op de rol. Het was de eerste wedstrijd uit de bekercompetitie waar de E4 toppers ook aan meedoen. Een eerste serieuze testcase dus voor de mannen van Paul van der Maat, Maarten Snoeren en Duncan van Senten. Afgelopen zaterdag werd er met duidelijke cijfers gewonnen van Argon, taak was om deze lijn door te trekken.

Met een compleet team, Niels van der Maat was weer van de partij werd het team in de kleedkamer voorzien van de te voeren tactiek. De opstelling werd besproken en de heren begonnen aan hun warming up. Om 09:00 uur ving de wedstrijd aan en Hertha schoot uit de startblokken. Het weer in groten getale aanwezige publiek moedigde het team aan, en in minuut 8 was het raak. Corné nam het leer op zijn pantoffel, en verschalkte hiermee de keeper. Heerlijk, 1-0 voor en de ban gebroken. De besproken opstelling en tactiek werkten goed, de verdedigers en aanvallers voerden hun taken prima uit. De bal werd prima rondgespeeld, en de snelheid van James en Finn werd uitermate goed gebruikt. Hertha bleef drukken op het CSW doel en 4 minuten later was het opnieuw prijs. Corné haalde nog maar eens uit, en de bal kwam op het hoofd van een CSW speler, die op zijn beurt zijn eigen keeper kansloos liet, 2-0. CSW kwam er amper doorheen bij Hertha. Sander, Sem en Niels waren niet te kloppen. Als de één toch werd omspeeld was er altijd een teammaatje om het foutje in de kiem te smoren. Prachtig teamwerk. Over de hoekschoppen waren ook duidelijke afspraken gemaakt vooraf, en dit werd in de 20ste minuut beloond. Uit een hoekschop van Matthijs was het Niels die de 3-0 binnen schoot.

Nadat de nodige rust gepakt was, het was benauwd op het kunstgras, werd begonnen met de tweede helft. CSW had de keeper, een beer van een gast overigens gewisseld en deze achterin gezet. Tevens hielden zij continu één aanvaller voorin en gokte zij dus op een snelle uitbraak. De toppers werden hierop gewezen vanaf de kant. Nadat één van de spaarzame aanvallen van CSW was onderschept, Steve had weer bijzonder weinig te doen deze wedstrijd, kwam de bal bij Sander terecht die met een splijtende pass Thijs bereikte die daarna wel raad wist met de mogelijkheid. Met een mooie schuiver passeerde hij de "verse" CSW doelman, 4-0. Kort daarna was het wederom Corné die de 5-0 liet noteren. Hertha was heen en meester en zoals gezegd had Steve weer bijzonder weinig te doen. Die keren die hij handelend moest optreden deed hij foutloos. Thijs Stroet prikte de 6-0 nog even binnen zo'n 5 minuten voor tijd. Weer een overtuigende winst. Volgende week begint de competitie voor de E4 toppers, ze zijn er klaar voor!

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd voor de E4 toppers op de rol. Het was de eerste wedstrijd uit de bekercompetitie waar de E4 toppers ook aan meedoen. Een eerste serieuze testcase dus voor de mannen van Paul van der Maat, Maarten Snoeren en Duncan van Senten. Afgelopen zaterdag werd er Lees meer »