De winnaars dikke banden race

Jeugd steelt de show bij Ronde van Uithoorn

Geplaatst op: 8 september 2014

Dit jaar mocht de jeugd van 7 t/m 12 jaar meerijden tijdens de ronde van Uithoorn. Speciaal voor de jeugd was een Rabobank Dikke Banden wedstrijd in het programma opgenomen. En wat vonden de kinderen het mooi om op hun eigen fiets met ‘dikke banden’ over het afgezette stratenparcours te rijden. De kinderen van 7 en 8 jaar mochten als eerste van start en gingen ondanks een haperend startpistool snel achter de mooie Rabobank auto aan. Vito ging er als een speer vandoor met Roy in de achtervolging. Maar tijdens een rondje kan er nog wel wat veranderen want Roy wist de wedstrijd toch te winnen voor Vito. Esmee kwam als derde over de streep en werd hiermee het beste meisje van 7-8 jaar. Hierna mochten de oudere kinderen tegelijk van start voor hun 2 rondjes. Ondanks de uitleg dat er 2 rondjes gereden moesten worden, waren er toch 2 kinderen die dachten dat ze klaar waren toen de bel voor de laatste ronde klonk. Onder aanmoediging van de toeschouwers gingen ze vlug verder met hun wedstrijd. Er zijn tijdens de wedstrijd ook opnames gemaakt door Rabosporttv. Alle podiumwinnaars mogen een jaar gratis komen trainen bij UWTC en we hopen dat de enthousiaste kinderen daar ook gebruik van gaan maken! De winnaars mogen naar de landelijke finaledag op 27 september in Leiden. Als het aan UWTC ligt staat de dikke banden wedstrijd in 2015 weer op het programma en dan hopen we op veel meer deelnemers!
Uitslag 7-8 jaar: Jongens: 1 Roy van der Veen (Uithoorn), 2 Vito Machielsen (Uithoorn), 3 Melle Mellink (Uithoorn), 4 Brian Gyamfy (Uithoorn), 5 Max Kamer (Naarden) Meisjes: 1 Yvette Verkerk (Vreeland), 2 Debbie
Uitslag 9-10 jaar: Jongens: 1 Bram Kliphuis (Uithoorn), 2 Stan van Weely (Uithoorn), 3 Soefian Lhadodi (uithoorn), 4 Sem van Leeuwen (Uithoorn) Meisjes: 1 Jasmijn Wiegmans (Wilnis)
Uitslag 11-12 jaar: Jongens: 1 Dave de Groot (Uithoorn), 2 Anass Elfattahi (Uithoorn), 3 Mohammed Abdullatitf (Uithoorn)

De veteranen 60+ reden om de Theo Oudshoorn memorial wisselbeker. Bij de veteranen 60+ stonden de UWTC renners Leen Blom en Guus Zantingh aan de start. Na het startschot werd er direct een hoog tempo aangehouden door Rene Balm, die op kop van het peloton het tempo aangaf. Na 10 ronden koers sprong de Kampioen van Nederland Gijs Nederlof weg en even later sloten er twee renners bij hem aan Bert Bakker, 2 weken terug nog Wereld Kampioen tijdrijden in Slovenie en Hans van Bavel. Er probeerde nog twee renners aansluiting te vinden maar deze slaagden niet in hun poging en werden later ingelopen door het uitgedunde peloton. De drie koplopers namen een grote voorsprong en werden niet meer achterhaald. De wedstrijd werd gewonnen door Bert Bakker uit Zaandam voor Gijs Nederlof uit Kamerik en Hans van Bavel uit Sint Anthonis. De sprint van het peloton, voor de 4eplaats, werd gewonnen door Guus Zantingh uit Mijdrecht, Leen Blom uit Uithoorn eindigde als 16e.

Bij de nieuwelingen zagen we een zeer actieve koers, waardoor UWTC lid Sven Nijhuis al snel moest lossen. De werkweek naar Engeland eiste zijn tol! De aanvallende Yentl Ruijmgaard wist de leidersprijs voor zich op te eisen. De eindsprint van de 5 koplopers was zeer spannend. Met 0.019 seconde verschil ging de winst naar Tom Wijfje voor Jesse de Rooij en Ide Schelling. Uitslag UWTC leden: 21 Sven Nijhuis, 22 Menno van Capel

Een kleine 40 renners gingen in de sportklasse van start. De 2 scherpe bochten in het parcours worden toch wel als lastig ervaren en maken het een zware wedstrijd. Na enkele ontsnappingspogingen bleef het peloton het grootste gedeelte van de wedstrijd bij elkaar. In de eindfase ging eerst Pierre Deen er vandoor. Nadat hij was teruggehaald ontsnapte Nick Toonen en Roel Gerritsen. Zij hadden voldoende voorsprong opgebouwd om bijna in stilstand de laatste bocht door te komen. De winst ging naar Nick Toonen. De sprint van het peloton werd gewonnen door Brian Burggraaf. Uitslag UWTC leden: 18 Gerben van de Knaap, 19 Dennis Moolhuijsen. De leidersprijs kwam op naam van Mike Tesselaar.
Met dank aan alle plaatselijke sponsors voor het beschikbaar stellen van de diverse prijzen, snackbar de Bokkesprong waar de renners zich konden inschrijven en Wiegmans voor de mooie boeketten bloemen.

Dit jaar mocht de jeugd van 7 t/m 12 jaar meerijden tijdens de ronde van Uithoorn. Speciaal voor de jeugd was een Rabobank Dikke Banden wedstrijd in het programma opgenomen. En wat vonden de kinderen het mooi om op hun eigen fiets met ‘dikke banden’ over het afgezette stratenparcours te … Lees meer »