Kelvin Hoogeboom

Prima start voor Vinkeveense korfballers

Geplaatst op: 8 september 2014

Basisacht
De kersverse trainer-coach Rogier Schram heeft de volgende dames en heren in de basisacht van De Vinken: Manon Dankelman, Eva Hemelaar, Melanie Kroon en Annick Stokhof, Gerwin Hazeleger, Kelvin Hoogeboom, Peter Koeleman en Jelle Mul. Later in de wedstrijd kregen ook Rutger Woud en Emese Kroon nog wat speelminuten. Op de bank was tevens verzorger Ron van Vliet paraat.

Moeizaam
In de eerste helft was er duidelijk een veldoverwicht voor de Abn-amroploeg. Weliswaar kwamen de bezoekers kort na aanvang op 0-1, maar daarna was voor SDO de scoringskoek de rest van de eerste helft op. De Vinkeveense thuisploeg wist door fel en scherp spelen haar lengtevoordeel uit te buiten. Arbiter Van der Leeden had het er overigens niet makkelijk mee. In de korfzone was er veel gedoe rond het verwerven van de afvangpositie en door veelvuldig lijfelijk contact werd het vertoonde spel er niet fraaier op. Toch namen de volgelingen van Rogier Schram langzaam maar zeker het initiatief en nog voor rust was een 6-1 voorsprong bereikt.

Slotakkoord
De tweede helft gaf een gelijksoortig spelbeeld: voortdurend flinke duels rond de paal, veel geduw en gedoe. Het Vinkeveense overwicht ging hiermee overigens niet verloren. Via 9-3 kwam vijf minuten voor tijd een fraaie 12-4 tussenstand op het scorebord. Het mooiste doelpunt viel tijdens dit Vinkeveense slotakkoord toen Peter Koeleman en Gerwin Hazeleger elkaar op een lepe manier aanspeelden en hun tegenstanders slim verschalkten. Slechts voor de statistieken scoorde SDO in de laatste minuten nog twee maal tegen. Eindstand 12-6.

Woensdag 10 september speelt De Vinken uit in Alkmaar tegen DSO (dat zaterdag in Hilversum met 16-14 verloor) en a.s. zaterdag volgt een tweede thuiswedstrijd tegen het Hilversumse De Corvers: 13 september om 15.30 uur op sportpark De Molmhoek.

In de eerste competitiewedstrijd van de afgelopen zaterdag begonnen veldcompetitie heeft De Vinken 1 de volle winst behaald. In de thuiswedstrijd tegen het Hillegomse SDO werd het na een 6-1 voorsprong bij rust uiteindelijk 12-6. BasisachtDe kersverse trainer-coach Rogier Schram heeft de volgende dames en heren in de basisacht … Lees meer »