Overtuigende rentree van KDO 1 in de derde klasse

Geplaatst op: 8 september 2014

Na het kampioensschap van vorig seizoen voor KDO 1 stond afgelopen zondag de eerste wedstrijd in de derde klasse op het programma, thuis tegen Wijk aan Zee. De tegenstander, door vele Kwakelaars gelinkt aan het strand, blauwe lucht en bikini’s, eindigde vorig seizoen als tiende in de derde klasse B. Trainer Raymond de Jong kon deze middag geen beroep doen op z’n geblesseerde doelman Peter Onderwater, Tim ten Brink was zijn logische vervanger.

Van meet af aan golfde het spel op en neer en probeerden beide ploegen door vroeg druk te zetten, de opbouw van elkaar te ontregelen. In de achtste minuut wist doelman Tim ten Brink zich positief te onderscheiden door een afstandsschot knap over te tikken. Twee minuten later belandde een kopbal van Wijk aan Zee op de rechterpaal, waardoor KDO opgelucht adem kon halen. De Kwakelaars konden via halve kansen van Mathijs van Rijn, Joeri Stange en een kopbal van Michael Meijer hun eerste gevaren stichten. De tactiek van Wijk aan Zee was gericht op hun lengte voorin, maar de Kwakelaars wisten goed stand te houden in de beginfase van de wedstrijd. In de 25e minuut zette Sven Vlasman Timo Kas fraai één op één met de doelman van Wijk aan Zee. Het geplaatste schot van Timo werd ternauwernood gered door de sluitpost van de bezoekers, maar in de rebound was Menno Lingeman zeer koelbloedig en schoot de 1-0 tegen de touwen. Twee minuten later kon de feestvreugde niet op voor het thuispubliek toen Menno Lingeman zijn tweede treffer van de middag wist te maken. Na een voorzet van Mathijs van Rijn vanaf de achterlijn, was Menno wederom zeer alert en schoot de 2-0 binnen. Een ongekende luxe voor KDO en de thuisploeg bleef doordrukken en was via Sven Vlasman in de 35e minuut dichtbij de 3-0. Zijn zelfgecreëerde kans ging echter rakelings naast. Achterin bij Wijk aan Zee leek het op dat moment op los zand, waarvan KDO vlak voor rust nogmaals profiteerde en een derde doelpunt maakte. Na een strakke corner van Menno Lingeman kon Joris Kortenhorst vanaf tien meter vrijstaand binnenkoppen, 3-0.

In de tweede helft gebeurde in de eerste twintig minuten weinig noemenswaardig. Beide ploegen leken genoegen te nemen met de 3-0 tussenstand, waarbij Wijk aan Zee zich ingroef om een grotere achterstand te voorkomen. In de 73e minuut wist KDO toch een gaatje te vinden in de achterste linie via Joeri Stange. Stange, spelend vanaf de linkerkant, kon in zijn vervolgactie Mathijs van Rijn vrij voor de keeper zetten die niet twijfelde en fraai de 4-0 binnenschoot. De frustratie bij Wijk aan Zee was duidelijk zichtbaar en dit uitte zich met name in harde overtredingen in het vervolg van de tweede helft. In de 80e minuut kreeg KDO een vrije trap aan de rechterkant van het veld die werd genomen door Joris Kortenhorst. Kortenhorst, vorig seizoen nog spelend in de jeugd van Argon, bediende Danny ten Hoope precies op maat, waarna Danny knap de 5-0 wist te maken. Vlak voor tijd was invaller Rick Kruit tot twee keer toe dichtbij de 6-0, maar de nederlaag van Wijk aan Zee werd niet verder vergroot.

Na het kampioensschap van vorig seizoen voor KDO 1 stond afgelopen zondag de eerste wedstrijd in de derde klasse op het programma, thuis tegen Wijk aan Zee. De tegenstander, door vele Kwakelaars gelinkt aan het strand, blauwe lucht en bikini’s, eindigde vorig seizoen als tiende in de derde klasse B. … Lees meer »