Spelers van Atlantis 1 met trainers/coaches Hans van Dasler en Marijke Pauw

Atlantis 1 wint eerste wedstrijd in 2e klasse

Geplaatst op: 8 september 2014

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 wint eerste korfbalwedstrijd in de tweede klasse. Na vorig veld seizoen gepromoveerd te zijn naar deze klasse wist de ploeg van dat het een zwaar seizoen zou gaan worden. De tegenstander Triaz is voor Atlantis een onbekende ploeg. Triaz speelt al jaren in de tweede klasse en heeft zelfs nog wel hoger gespeeld.
De eerste helft begon zeer rommelig. Het was Triaz dat in het begin van de wedstrijd de leiding nam, de ploeg uit Amsterdam rondde in deze fase de kansen wel af. De bezoekers konden makkelijk uitlopen naar een voorsprong van 2-6. Naar mate de eerste helft vorderde begon Atlantis beter te korfballen. De kansen werden nu wel afgerond en hierdoor bleef de marge van de tegenstander gering. De ruststand pakte met 7-9 nog wel uit in het voordeel van Triaz.

Na rust kwam het eerste team van Atlantis veel scherper de kleedkamer uit dan de bezoekers. Binnen een paar minuten was de achterstand door de Mijdrechtenaren omgezet naar een voorsprong. Door betere en langere aanvallen te creëren bleven beide ploegen gelijk opgaan. Het ene moment stond Triaz voor en het andere moment Atlantis weer. Bij een stand van 12-12 werd er door beide ploegen een kwartier lang niet gescoord. Na dit kwartier moesten er nog 5 minuten gespeeld worden; de overwinning kon nog beide kanten opvallen. Gelukkig voor Atlantis slaagde het aanvallende vak erin in deze laatste paar minuten nog twee zeer belangrijke goals te maken. De stand was nu 14-12 in het voordeel van Atlantis. Triaz miste in de laatste paar minuten nog twee belangrijke strafworpen. In de allerlaatste minuut scoorde Atlantis nogmaals; 15-12.

Voor de ploeg is dit een mooi begin van het veldseizoen in de tweede klasse. Aankomende week staan er twee wedstrijden op het programma. Woensdag zal er aangetreden worden tegen Velocitas te Leiderdorp, deze ploeg verloor haar eerste wedstrijd tegen KIOS. KIOS komt uit dezelfde poule als Atlantis vorig jaar. Zaterdag zal er een uitwedstrijd gespeeld worden tegen Fluks.

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 wint eerste korfbalwedstrijd in de tweede klasse. Na vorig veld seizoen gepromoveerd te zijn naar deze klasse wist de ploeg van dat het een zwaar seizoen zou gaan worden. De tegenstander Triaz is voor Atlantis een onbekende ploeg. Triaz speelt al jaren in de … Lees meer »