Spelers Atlantis 2 met trainers/coaches Frank van der Meer en Peter van der Wel

Atlantis 2 overklast Triaz

Geplaatst op: 8 september 2014

Afgelopen zaterdag 6 september speelde Atlantis 2, gesponsord door Rabobank, de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Triaz 3. Iris Schaeffer Facee en Cynthia Sassen zijn de nieuwe gezichten in het tweede korfbalteam van Atlantis uit Mijdrecht. Zij spelen samen met de oudgedienden Tamara Gortenmulder, Chantal Poolman, Timo Jongerling, Berry de Jong, Kristian Geerdinck, Maarten Helsloot en aanvoerder Robin van ’t Schip. Het team staat ook dit seizoen onder de bezielende leiding van het trainers/coaches duo Frank v.d. Meer en Peter v.d. Wel.
Na een voorbereiding van enkele weken, waarin weer goed gewerkt is aan conditie, techniek en tactiek stond Atlantis 2 klaar voor deze eerste wedstrijd. De thuisploeg bleek vanaf het begin beter te zijn dan Triaz 3, binnen een kwartier was het 8-0 en die voorsprong heeft Atlantis 2 niet weggegeven.

Atlantis 2 begon zoals gewoonlijk scherp en met veel vechtlust, ondanks dat het zeer benauwd en broeierig weer was. Deze instelling leverde na twee minuten een strafworp op die er door Berry de Jong natuurlijk meteen ingelegd werd. De ploeg bleef lekker doorspelen en wisselde mooie scores uit vrijeballen, korte kansen en verre afstandschoten af. Triaz vond het duidelijk moeilijk dat Atlantis 2 vanuit alle spelers gevaarlijk bleef, wat resulteerde in een voorsprong van 8-0 na 15 minuten. Hierna ontdekte de Triaz-spelers dat zij toch ook konden scoren, waardoor de uiteindelijke rust stand 10-2 was.
Coach Peter v.d. Wel gaf in de rust aan dat hij blij was met het spel van Atlantis en gaf aarbij nog enkele duidelijke aanwijzingen. Triaz 3 leek tijdens de rust wat meer energie gekregen te hebben en maakte ook van het moment gebruik om een speler te wisselen. Zodoende opende de bezoekers de tweede helft door twee keer te scoren. Hierna ging de wedstrijd min of meer gelijk, en zo bleef de voorsprong van Atlantis een kwartier lang 6 doelpunten of meer. Triaz kon dit niet volhouden en uiteindelijk kon het tweede team van Atlantis uitlopen naar een einduitslag met 10 doelpunten verschil; 18-8. Atlantis 2 was duidelijk een klasse beter dan Triaz 3.
Atlantis 2 heeft dinsdagavond 9 september wederom een thuiswedstrijd; om 20.00 uur tegen Swift. De eerst volgende thuiswedstrijd zal op 20 september zijn om 14.30 uur.

Afgelopen zaterdag 6 september speelde Atlantis 2, gesponsord door Rabobank, de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Triaz 3. Iris Schaeffer Facee en Cynthia Sassen zijn de nieuwe gezichten in het tweede korfbalteam van Atlantis uit Mijdrecht. Zij spelen samen met de oudgedienden Tamara Gortenmulder, Chantal Poolman, Timo Jongerling, … Lees meer »