Thomas van der Zwaard met een vaste plek in één!

VZOD toont twee gezichten

Geplaatst op: 10 september 2014

Na de mooie winstpartij van vorige week stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen ZKC’31 op het programma. Een geduchte tegenstander die regelmatig het pad korfbalpad kruist van de Kudelstaarters.

Het was ook de eerste competitiewedstrijd van het vlaggenschip VZOD op het nieuwe kunstgrasveld. Aangelegd volgens de nieuwe wedstrijdnormen, dus kleiner dan dat het was. Het veld heeft nu dezelfde afmetingen als in de zaal, wat inhoudt dat het voor kijker spectaculairder wordt. De korfzone wordt veel eerder bereikt en dus eerder en meer doelgerichtheid. VZOD zat vanaf het begin goed in de wedstrijd, streed volop voor elke meter en was bijzonder gretig. Ze waren er duidelijk op uit om een mooi duel op de nieuwe mat te leggen. Het begin was voor de Kudelstaarters want Bart Verheul benutte een korte kans: 1-0. Na de gelijkmaker was het Martijn Vervark die van afstand de 2-1 in knalde. In dezelfde minuut werd het echter alweer 2-2. Een benutte strafworp van Eric Spaargaren bracht het team van trainer/coach Frits Visser weer op voorsprong: 3-2. En ook nu kon VZOD maar kort van de voorsprong genieten, want ZKC verzilverde ook een strafworp: 3-3.
VZOD bleef echter uit hetzelfde frisse vaatje tappen en bleef ook agressief verdedigen. Verbeten werden persoonlijke duels uitgevochten, waarbij de Kudelstaarters vaak aan het langste eind trokken. Aanvallend was er voortdurend dreiging, dit resulteerde in een treffer van Vervark: 4-3. Deze stand bleef een tijd op de borden staan, zonder dat het talrijke thuispubliek zich hoefde te vervelen. Toch was het ZKC die hen tien minuten voor de rust weer naast de Kudelstaarters bracht: 4-4.

Na rust had VZOD veel moeite om het spel van de eerste helft te continueren. Ballen kwamen niet meer aan, plaatsfouten die direct een tegengoal tot gevolg hadden en een ineens bijzonder doeltreffend ZKC. Dit alles bracht ZKC in een zetel: 4-7. VZOD kon hier niet veel tegenover stellen en werd overmand door frustratie. Dit had geen goede uitwerking en ZKC liep verder uit naar 4-10. Pas toen, na bijna 40 minuten zonder Kudelstaartse treffer werd acht minuten voor tijd de ban gebroken door Donja Passies: 5-10. ZKC stelde hier echter weer twee treffers tegenover en de wedstrijd was definitief gespeeld. Er werd nog wisselend gescoord en uiteindelijk finishte de wedstrijd, ondanks meer balbezit voor VZOD, op 7-16 voor ZKC.
Aanstaande zaterdag mag VZOD afreizen naar Alkmaar om aan te treden tegen DSO.

Na de mooie winstpartij van vorige week stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen ZKC’31 op het programma. Een geduchte tegenstander die regelmatig het pad korfbalpad kruist van de Kudelstaarters.Het was ook de eerste competitiewedstrijd van het vlaggenschip VZOD op het nieuwe kunstgrasveld. Aangelegd volgens de nieuwe wedstrijdnormen, dus kleiner … Lees meer »