Vlnr staand: Ron van Vliet (verzorger), Gerwin Hazeleger, Jelle Mul, Peter Koeleman, Kelvin Hoogeboom, Rogier Schram (trainer-coach) Vlnr gehurkt: Melanie Kroon, Annick Stokhof, Eva Hemelaar en Manon Dankelman

Moeizame winst voor Vinkenkorfballers

Geplaatst op: 15 september 2014

In de derde competitiewedstrijd heeft De Vinken 1 opnieuw de volle winst weten te behalen. Na de makkelijke doordeweekse winst uit in Alkmaar tegen DSO (6-14) afgelopen woensdag, kwam zaterdag het Hilversumse De Corvers op bezoek. De bezoekers weerden zich kranig, maar moesten uiteindelijk toch buigen voor de thuisploeg: 12-10 voor De Vinken.

Goed begin
In de aanval begon Rutger Woud opnieuw op de plaats van de nog geblesseerde Peter Koeleman, naast Gerwin Hazeleger, Manon Dankelman en Eva Hemelaar; Kelvin Hoogeboom, Jelle Mul, Annick Stokhof en Melanie Kroon vormden de Vinkendefensie. De Vinkeveense Abn-amroploeg had het eerste kwartier geen kind aan de Hilversummers. Na een vlotte 1-1 liep de thuisploeg simpel uit naar 5-1. De Vinken speelde net iets feller en was net iets fanatieker in het onderscheppen van de bal. Het probleem echter was dat na dat eerste kwartier het Vinkeveense publiek niet meer mocht juichen. De scores bleven uit, terwijl de bezoekers hun kansen zagen toenemen. Nog voor rust had De Corvers het initiatief overgenomen: met 5-6 togen beide teams naar de thee.

Verantwoordelijkheid
In de rust heeft Vinkens trainer-coach Rogier Schram duidelijk gemaakt, dat het zo niet zou werken. Het team moest beter zoeken naar het samenspel en de kansen van de vakgenoten. Direct na rust had deze tip al zijn positieve effect: met vijf minuten stond De Vinken weer op voorsprong. Toch volgde opnieuw een lange doelpuntloze fase aan Vinkenkant. En wederom wist Hilversum te profiteren: 7-9 tussenstand.
Coach Schram moest wel gaan wisselen en dit leek te werken. Na 8-9 volgde een kwartier voor tijd de gelijkmaker: 9-9 en in de tien minuten hierna leverden aan beide zijden een strafworp de tussenstand van 10-10 op.
In de laatste vijf minuten onderstreepten De Vinkenspelers dat zij als team de verantwoordelijkheid namen om met elkaar de strijd aan te gaan. Zo kon de thuisploeg toch de wedstrijd naar zich toetrekken. Twee fraaie doelpunten braken De Corvers. Hierdoor voert De Vinken nog altijd de ranglijst in de derde klasse H aan; samen met het Zaandamse ZKC, met in het kielzog VZOD, Huizen en DTS. Komende zaterdag speelt De Vinken uit in Kudelstaart tegen de nummer 3 VZOD.

In de derde competitiewedstrijd heeft De Vinken 1 opnieuw de volle winst weten te behalen. Na de makkelijke doordeweekse winst uit in Alkmaar tegen DSO (6-14) afgelopen woensdag, kwam zaterdag het Hilversumse De Corvers op bezoek. De bezoekers weerden zich kranig, maar moesten uiteindelijk toch buigen voor de thuisploeg: 12-10 … Lees meer »