Verdienstelijk gelijkspel voor KDO 1 in Vijfhuizen

Geplaatst op: 15 september 2014

Na de 5-0 thuisoverwinning op Wijk aan Zee van KDO 1 van vorige week, speelden de Kwakelaars afgelopen zondag de lastige uitwedstrijd tegen titelkandidaat DSOV. De ploeg uit Vijfhuizen eindigde vorig seizoen als tweede in de derde klasse C en wonnen vorige week de met 4-1 ruim van medeconcurrent Zwanenburg. Voor het team van Raymond de Jong betekende dit een goede testcase om te bekijken in hoeverre KDO zich tegen zo’n ploeg staande kon houden.
KDO kon deze middag niet beschikken over doelman Tim ten Brink (vakantie) en Joris Kortenhorst (enkelblessure). De halffitte sluitpost Peter Onderwater en Bart van der Tol waren hun vervangers.

DSOV startte zeer aanvallend aan de wedstrijd en gaf van meet af aan veel druk op de Kwakelse verdediging. Met een sterke laatste man als beginpunt van de opbouw wist KDO direct dat het vol aan de bak moest in Vijfhuizen om de aanvallen van de thuisploeg ongedaan te maken. Tot grote verrassing van iedereen waren het echter de Kwakelaars die de score wisten openen bij hun eerste aanval in de derde minuut. Mathijs van Rijn ontving de bal op de middenlijn en wist met een geplaatste steekbal Joeri Stange één op één met zijn tegenstander te zetten. Joeri was sneller dan zijn mannetje, kon vrij op de DSOV-doelman lopen en schoot op secure wijze de bal in de lange hoek, 0-1. In de 16e minuut was er een uitbraak van de thuisploeg aan de rechterkant van het veld, wat vervolgens tot de gelijkmaker leidde, 1-1. DSOV had de slag te pakken en zocht veelvuldig hun behendige buitenspelers met verzorgd positiespel. Voor KDO was het op dat moment alle hens aan dek en werd er met veel passie met een gelijke stand de rust bereikt. Smet op de eerste helft was het uitvallen van linkshalf Timo Kas in de 41e minuut. De hardwerkende middenvelder verstapte zich, waarna zijn knie vast kwam te zitten. Over de ernst van zijn blessure is na onderzoek in het ziekenhuis nog niets duidelijk.

Zonder Timo Kas, maar met Bart Hoving in de gelederen, begon KDO aan de tweede helft. In de 50e minuut kwam de thuisploeg al vroeg op voorsprong. DSOV bedacht een variant op een corner waarbij de bal werd ingespeeld op de rand het zestienmetergebied. Toen een DSOV speler de bal in zijn bezit kreeg, schoot hij van ruime afstand de 2-1 binnen. Na dit doelpunt nam de thuisploeg gas terug, waardoor KDO meer van zich af wist te bijten. In de 57e minuut wist Joeri Stange de bal op prachtige wijze onder controle te krijgen voor de ogen van de Kwakelse dug-out. Op volle snelheid wist Joeri vervolgens de achterlijn te halen en Mathijs van Rijn op maat te bedienen. Van Rijn, vorig seizoen topscorer aan Kwakelse zijde, kon vervolgens eenvoudig de 2-2 in een leeg doel binnenschieten. Na deze gelijkmaker wist KDO de aanvalsdrang van DSOV te reduceren en kreeg in de laatste tien minuten zelfs kansen op de overwinning. Dit toetje bleef uit ondanks goede pogingen van Joeri Stange en invaller Rick Kruit.

Al met al kan KDO dik tevreden zijn met het behaalde punt tegen DSOV. Volgende week komt één van de vier ongeslagen koplopers op bezoek in De Kwakel, te weten: AGB. De Amsterdammers wonnen hun eerste twee wedstrijden, één keer thuis met 3-2 van Zwanenburg en één keer uit met 1-6 van Schoten. De wedstrijd begint om 14:00 uur en wij hopen op uw steun deze middag.
Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Michael Meijer, Mathijs Molleman, Mitchell Smits, Bart van der Tol, Sven Vlasman, Timo Kas (42e Bart Hoving), Menno Lingeman (78e Rick Kruit), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na de 5-0 thuisoverwinning op Wijk aan Zee van KDO 1 van vorige week, speelden de Kwakelaars afgelopen zondag de lastige uitwedstrijd tegen titelkandidaat DSOV. De ploeg uit Vijfhuizen eindigde vorig seizoen als tweede in de derde klasse C en wonnen vorige week de met 4-1 ruim van medeconcurrent Zwanenburg. … Lees meer »