Atlantis 3/H.W. Van der Laan pakt verdiend punt in eerste competitiewedstrijd

Geplaatst op: 15 september 2014

Voor de spelers van Atlantis 3 was het vlak voor aanvang van het seizoen onzeker of zij als team aan de veldcompetitie konden deelnemen. Door een zeer beperkte bezetting bij de dames moest alles in het werk worden gesteld om het door H.W. Van der Laan gesponsorde team compleet te krijgen. Door een gezamenlijke lobby actie werden uiteindelijk voldoende speelsters bereid gevonden om het derde team van Atlantis (tijdelijk) te versterken, waardoor het team toch aan de veldcompetitie kon starten.

Net als vorig seizoen is de ambitie van de spelers van het team onverminderd groot; immers draaiden zij in beide competities tot de laatste wedstrijden mee in de top van de poule. Zaterdag 13 september startte dan uiteindelijk ook voor de ervaren derde equipe van Atlantis de competitie. De tegenstander, een onbekende voor de ploeg, was KVS/Maritiem 6. De resultaten van de Scheveningse ploeg uit de eerste twee speelrondes zette Atlantis direct op scherp. De ploeg had nog geen punten laten liggen. Met deze wetenschap startten de Mijdrechtenaren op de vroege, zonnige zaterdagochtend geconcentreerd aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak, bestaande uit Arjen Markus, Sjors Warmer, Sandra Pronk en Esther Zijlstra, gaf vroeg in de wedstrijd het visitekaartje af door de score te openen via een afstandsschot van Sjors. Door een goed uitgespeelde aanvalsactie van Esther Zijlstra, die na lange tijd terug is bij Atlantis, kon Arjen Markus een strafworp verzilveren.
KVS/Maritiem 6 liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en zette Atlantis op een 2-4 achterstand. De Mijdrechtse ploeg had zichtbaar last van een gebrek aan wedstrijdritme, waardoor het moeite had om effectieve aanvallen op te zetten. Gelukkig kon de ploeg terugvallen op voldoende routine en doorzettingsvermogen waardoor het gat met de Scheveningse tegenstander voor rust niet groter werd dan twee doelpunten.
Door sterk verdedigend werk en mooie balonderscheppingen van de tweede aanval, bestaande uit Sandra Gortenmulder, Lisanne Reurings, Jan-Willem van Koeverden Brouwer en Martijn de Horde, kon de tegenstander niet hun eigen spel spelen.
In de tweede helft bleef Atlantis tegen een achterstand aankijken, maar weigerde zich gewonnen te geven. Met nog ruim twintig minuten te gaan maakte Joyce Gortenmulder haar rentree op het korfbalveld en werd ook Sophia van der Horst in de ploeg gebracht voor verse aanvalskracht. Op karakter weet Atlantis in de laatste minuten de wedstrijd te keren en af te sluiten met verdiend gelijkspel. Na een redelijke uitputtingsslag is de eindstand 10-10 en kan het derde team van Atlantis de komende dagen herstellen van de geleverde inspanning. Zaterdag 20 september staat de uitwedstrijd tegen Vinken 3 op het programma. Uiteraard een bekende tegenstander voor de ploeg uit Mijdrecht. Atlantis zal erop gebrand zijn punten te pakken in Vinkeveen om te zorgen dat zij mee kunnen draaien in de top van de poule.

Voor de spelers van Atlantis 3 was het vlak voor aanvang van het seizoen onzeker of zij als team aan de veldcompetitie konden deelnemen. Door een zeer beperkte bezetting bij de dames moest alles in het werk worden gesteld om het door H.W. Van der Laan gesponsorde team compleet te … Lees meer »