Gemengde gevoelens na gelijkspel Atlantis 1

Geplaatst op: 15 september 2014

Vanwege het feit dat Atlantis een week later is begonnen met de competitiewedstrijden in verband met de zomervakantie, moest de eerste gemiste competitiewedstrijd ingehaald worden op een doordeweekse avond. Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 moest afgelopen woensdag oorspronkelijk om 20.30 uur in Leiderdorp spelen tegen Velocitas 1. Door uitloop bij de voorgaande wedstrijd werd er uiteindelijk pas om 21:05 uur gestart.

Het begin van Atlantis was voor de tweede keer in 4 dagen matig. Het team kwam niet in hun spel en werd een beetje overbluft door Velocitas. Beide ploegen zijn afgelopen zomer verjongd waardoor ook de onwennigheid de overhand had in de eerste helft. Velocitas nam het initiatief en breidde de score meerdere malen uit terwijl Atlantis constant moest aanpikken. Uiteindelijk resulteerde dit spelbeeld in een 7-5 achterstand voor Atlantis, wat volkomen terecht was.

Coach Hans van Dasler en assistente Marijke Pauw waren duidelijk in de rust: dit moet scherper en beter. Zo begon Atlantis voor de tweede keer in 4 dagen ook furieus aan de tweede helft. Er werd zelfs een strafworp gemist, maar binnen 3 minuten was de achterstand van 7-5 omgebogen naar een 7-8 voorsprong. Velocitas kwam ook toen weer op gang wat een zeer interessant verloop betekende. De gehele tweede helft werd er namelijk nooit meer een gat van 2 punten verschil gecreëerd. Vrijwel alle keren nam Atlantis het initiatief maar kon Velocitas weer aansluiten.

Met nog twee minuten op de klok kregen de Mijdrechtenaren een vrije bal die werd afgemaakt waardoor het weer 14-15 stond voor Atlantis. Velocitas mocht aanvallen maar raakte de bal kwijt waardoor Atlantis nog een kans kreeg om de wedstrijd op slot te gooien. Na een goede aanval werd een goed schot gelost wat helaas net uit de korf stuiterde. Velocitas onderschepte de bal en zette zijn aanval op waarbij alweer de aansluitingstreffer werd gemaakt met nog 20 seconden te gaan. Atlantis probeerde het nog 1 keer maar kwam niet meer tot een goede kans.

Een wedstrijd met zeer gemengde gevoelens, want heeft Atlantis nou een punt weggegeven doordat ze voor stonden met nog maar 1 minuut te gaan. Of hebben ze juist een punt gewonnen door de dramatische eerste helft en de geweldige tweede helft. Iets waar het team samen nog naar zal gaan kijken. Wel zeker is dat de promovendus in de 2de klasse momenteel al 3 punten heeft verzameld.

Vanwege het feit dat Atlantis een week later is begonnen met de competitiewedstrijden in verband met de zomervakantie, moest de eerste gemiste competitiewedstrijd ingehaald worden op een doordeweekse avond. Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 moest afgelopen woensdag oorspronkelijk om 20.30 uur in Leiderdorp spelen tegen Velocitas 1. Door uitloop … Lees meer »