AGB wint gelukkig van KDO in De Kwakel

Geplaatst op: 22 september 2014

Trainer Raymond de Jong kon tegen de Amsterdammers geen beroep doen op Rick Kruit (vakantie), Mathijs Molleman (weekend weg), Joris Kortenhorst (enkelblessure) en Timo Kas (ernst van zijn blessure is nog onduidelijk, z’n knie zit op slot).

AGB kwam voortvarend uit de kleedkamer en deed er alles aan om de opbouw van KDO te ontregelen. In de 6e minuut kwamen de Amsterdammers zeer gelukkig op voorsprong. Een dieptebal van AGB schampte licht tegen Michael Meijer aan, waardoor er twee spelers die eigenlijk buitenspel stonden de vrije hand kregen, zodat het al snel 0-1 werd. KDO rechtte haar rug en liet zien dat de ploeg meer in huis heeft dan wellicht menigeen denkt. In de 20e minuut kwam AGB met de schrik vrij toen Joeri Stange, na een knappe actie aan de linkerkant, tegen de benen van de keeper aanschoot. Drie minuten later was het wel raak voor KDO, toen Joeri Stange onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied. Middenvelder Bart van der Tol ging achter de bal staan en schoot de toegekende penalty keurig binnen, 1-1. In de 33e minuut werd foutief opbouwen van KDO keihard afgestraft door AGB, wat tot een knullige tegengoal leidde, 1-2. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft, met de wind in de rug, ging KDO van meet af aan op zoek naar de gelijkmaker. In de 54e minuut kregen de Kwakelaars een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Jim Klijn wist vervolgens de bal panklaar bij de tweede paal te leggen, waardoor Erik Verbruggen kon inkoppen. Zijn geplaatste kopbal werd echter per ongeluk door de keeper met z’n voeten tegengehouden. Niet veel later mocht Jim Klijn opnieuw aanleggen en ditmaal koos de technisch begaafde Jim ervoor om in ene op doel te schieten en deed dit met verve, 2-2. In de 66e minuut was KDO vervolgens dichtbij de 3-2, maar na een vloeiende aanval over meerdere schijven, werd de uiteindelijke inzet van Mathijs van Rijn gekeerd door de Amsterdamse sluitpost. Het balvaardige AGB was vijf minuten later in één van haar uitvallen wel succesvol. De centrumspits van de Amsterdammers kreeg veel ruimte van KDO en wist net buiten het zestienmetergebied de 2-3 te maken. Wat de Kwakelaars in de laatste twintig minuten ook probeerden, het ontbrak aan een klein beetje geluk, zodat KDO haar eerste nederlaag van het seizoen moest incasseren.

Aankomende zondag speelt het team van Raymond de Jong uit tegen Arsenal. Om 14:30 uur begint, op het Amsterdamse IJsbaanpad achter het Olympisch Stadion, de wedstrijd tegen de ploeg die in haar eerste drie wedstrijd gemiddeld één punt pakte.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger (85e Danny ten Hoope), Michael Meijer, Erik Verbruggen, Mitchell Smits, Jim Klijn (75e Sjors Kas), Sven Vlasman, Bart van der Tol, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na het verdienstelijke 2-2 gelijkspel van vorige week tegen DSOV, speelde KDO afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AGB. De ploeg uit de hoofdstad speelt dit seizoen voor het vierde jaar op rij in de derde klasse en heeft zich ontpopt tot ware subtopper in deze afdeling.Trainer Raymond de … Lees meer »