V.V. Atalante Dames 3 pakt vijf punten

Geplaatst op: 26 september 2014

Deze tweede wedstrijd van het seizoen moest het team het doen zonder Fenny Bijlsma (cursus) en de zieke Agnetha Janssen.

Coach Hettie Schockman startte de wedstrijd met Sandra de Boer op spelverdeling, Nancy Lijten op diagonaal, Denise van der Laan en Judith van Rossum op buiten en last but not least Agnes Nelis en Daniëlle van der Horst op midden.

De dames uit Vinkeveen gingen onwennig van start. Een aantal misverstanden zorgde direct voor een achterstand en bij 8-4 vluchtte coach Schockman in een time-out. Een goed moment; het punt werd gepakt en op de service van Nancy kwam Atalante zelfs langs SAS '70 D3 (8-9). Dit gaf de Vinkeveense dames een boost en het spel werd beter. Atalante liep door goede aanvallen van Daniëlle uit naar 14-20. Helaas stagneerde het spel eventjes en was een wissel noodzakelijk om de set binnen te slepen. Gelukkig lukte dit en met 22-25 ging de eerste set naar Atalante.

De tweede set werd Mirjam binnen de lijnen gebracht op diagonaal en Nancy nam de positie van Denise in op buiten. Dit leidde in het begin van de set tot een beetje zoeken, maar gelukkig werd de draad snel opgepakt. Er werd zeer goed verdedigd en Sandra kon het spel naar hartenlust verdelen. Agnes kwam aan service en besloot dit heel lang te blijven doen. Van een 15-13 achterstand serveerde ze bijna de set uit. Dit gebeurde net niet, maar de set ging wel met 18-25 naar Atalante.

De derde set speelde Atalante vrij uit. Judith verhuisde naar de plek van Agnes en Denise nam de plek van Judith over. Judith startte gelijk met een goed blok op midden en Denise scoorde veel in de aanval: tactisch balletje in het midden, hard geslagen bal rechtdoor...alles lukte! Atalante liet weinig liggen en liep snel uit van 1-6 naar 12-18. De set werd rustig uitgespeeld en met 16-25 ging ook de derde set naar Atalante.

Nu was het zaak de vierde set binnen te halen en zo de welkome vijf punten toe te kunnen voegen. Agnes kwam binnen de lijnen voor Daniëlle. Na een fantastische start op de service van Mirjam (3-7) ging het daarna mis. SAS liet zien ook een aardig balletje te kunnen serveren en Atalante werd even met beide benen op de grond gezet; de stand werd namelijk in een beurt gelijk getrokken. Na een time-out was Atalante weer gefocust. De passing liep als een speer en Sandra bediende haar aanvalsters uit de kunst. Er werd veel gescoord in de aanval, maar ook als een kei verdedigd. Nancy liet niks op de grond vallen op de diagonaal en dus kon Atalante iedere keer zelf tot aanvallen komen. Er werd zeer afwisselend aangevallen, waardoor SAS niet in haar spel kon komen. Halverwege de set kwam Denise aan service en zij liet ook zien over een zeer sterk wapen te beschikken. Veel aces en ketsers zorgden voor een ruime voorsprong. Atalante bleef dit keer bij de les en met een scorende Agnes aan het net, was het einde van de set al snel in zicht. Met 17-25 ging de vierde set geheel terecht ook naar de Vinkeveense dames.

0-4 is een prachtig resultaat in de tweede wedstrijd van dit nieuwe team. Hopelijk kan het team dit goede spel vasthouden en dit volgende week vrijdag thuis tegen Spaarnestad D7 in de eigen Boei opnieuw etaleren.

Afgelopen donderdag speelde het derde damesteam van V.V. Atalante haar tweede wedstrijd van het seizoen. Het door GT.Bunck gesponsorde team deed zeer goede zaken tegen SAS ’70 D3 in Uithoorn en keerde met de volle winst huiswaarts. Deze tweede wedstrijd van het seizoen moest het team het doen zonder Fenny … Lees meer »