Ruime zege CSW tegen FC Almere

Geplaatst op: 29 september 2014

CSW ging afgelopen zaterdag op bezoek bij FC Almere en behaalde daar een ruime overwinning. Een verdiende zege die ook hard nodig was omdat de vorige twee wedstrijden verloren gingen.

Het begin van de wedstrijd was Almere de ploeg met het meeste balbezit tegen een slap startend CSW. Het veld werd te groot gehouden waardoor er veel ruimte tussen de linies ontstond. CSW kwam dan ook al snel op achterstand. Na twaalf minuten spelen kwam er een hoge voorzet die bij de tweede paal knap werd binnengekopt. CSW probeerde de draad weer snel op te pakken maar was ook vaak niet alert bij het winnen van de tweede bal. De Wilnissers kwamen wel bijna op gelijke hoogte toen de bal na een prima aanval bij de tweede paal belandde. Berry Kramer schoot goed in met links maar een prima reflex van de keeper voorkwam de 1-1. CSW begon hierna wat beter te combineren en dat leidde na een half uur spelen tot de gelijkmaker. Een schitterende pass van Sander Kunkeler bereikte op links Dave Cornelissen. Cornelissen lag zijn tegenstander in de luren en gaf laag voor op Vincent van Hellemondt die vervolgens prima inschoot. Vlak voor rust leek CSW zelfs op voorsprong te komen toen Kunkeler inkopte en toen de bal terugkwam van de keeper schoot Dave Cornelissen binnen maar daarvoor was al buitenspel geconstateerd.

Na rust een ander CSW dat steeds beter ging spelen en ook feller was in de omschakeling. Het leidde vervolgens al snel tot een verdiende voorsprong. Het was Mike Cornelissen die zijn broer Dave de diepte instuurde. Dave trok met de bal aan de voet naar binnen en lag de bal panklaar op broer Mike die werkelijk schitterend inschoot in de verste hoek. Even later wederom een beauty van een doelpunt van Mike Cornelissen. Jay Klaas Wijngaarden zag de vrijstaande Cornelissen staan die daarna de bal even goed lag en met een prachtige pegel de bal in kruising schoot. De wedstrijd leek gespeeld maar FC Almere gaf niet op en kon via vrije trappen en hoekschoppen toch nog een aantal malen dreigend worden. CSW kwam goed weg toen uit een vrije trap de bal op de lat werd geschoten en na een goed lopende aanval van FC Almere kon Nick van Asselen nog maar net redding brengen op de doellijn. Aan de andere kant had van Hellemondt pech dat zijn inzet nog net tot hoekschop kon worden verwerkt. Vlak voor tijd werd het dan toch nog 1-4 toen Mike Cornelissen de bal keurig breed lag op van Hellemondt die simpel intikte en daarmee de eindstand op 1-4 bepaalde.

CSW ging afgelopen zaterdag op bezoek bij FC Almere en behaalde daar een ruime overwinning. Een verdiende zege die ook hard nodig was omdat de vorige twee wedstrijden verloren gingen. Het begin van de wedstrijd was Almere de ploeg met het meeste balbezit tegen een slap startend CSW. Het veld … Lees meer »