Atlantis 1 boekt belangrijke zege

Geplaatst op: 29 september 2014

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis 1, dat gesponsord wordt door de Rabobank, de vijfde wedstrijd van dit veldseizoen tegen KIOS 1 in Nieuw Vennep. KIOS is al jaren een bekende tegenstander voor Atlantis, ook zij zijn vorig seizoen gepromoveerd naar de tweede klasse. KIOS had voor deze wedstrijd één punt meer dan Atlantis. De ploeg uit Mijdrecht was er dan ook op gebrand om de punten mee naar huis te nemen en dat is gelukt. Na 70 minuten spelen stond er een stand van 8 – 12 op het scorebord.

Na het eerste fluitsignaal bleek al snel dat beide ploegen uit waren op de twee punten. De thuis spelende ploeg openende de score door in de eerste aanval een vrije bal te benutten. Atlantis reageerde hierop door in de volgende aanval een strafworp te scoren. KIOS maakte er hierna 2 – 1 van. Dat was de laatste keer dat Atlantis achter heeft gestaan. Atlantis ging op zoek naar de juiste kans en scoorde de gelijkmaker. Vanaf dat moment raakte Atlantis op stoom en liep verder uit op KIOS. Met een ruime voorsprong van 5 – 9 gingen de Mijdrechtenaren de rust in.

De voorsprong moest vastgehouden worden in de tweede helft. Atlantis was de betere ploeg. Er waren al negen doelpunten gescoord, dus het beloofde een grote uitslag te worden. Niets was minder waar. De aanval van Atlantis creëerde heel veel kansen maar de bal wilde niet door het mandje vallen. De verdediging hield het goed dicht en onderschepte veel ballen en ontregelde het aanvalsspel van KIOS. Ondanks alle kansen aan de kant van Atlantis was het toch KIOS die het eerste doelpunt wist te maken. De stand bleef lang op 6 – 10 hangen. Er werden allerlei goede aanvallen opgezet wat nog resulteerde in twee doelpunten. De ruime voorsprong uit de eerste helft heeft ervoor gezorgd dat de punten mee naar Mijdrecht konden.

Door deze belangrijke overwinning staat Atlantis nu op een vierde plaats met vijf punten. Volgende week staat de wedstrijd tegen GKV 1 op het programma. GKV staat op dit moment één plaats onder Atlantis met vier punten. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden. Atlantis moet deze wedstrijd zien te winnen om aansluiting te houden achter de top drie. De wedstrijd is op zaterdag 4 oktober om 15.30 uur op het sportpark van GKV aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag.

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis 1, dat gesponsord wordt door de Rabobank, de vijfde wedstrijd van dit veldseizoen tegen KIOS 1 in Nieuw Vennep. KIOS is al jaren een bekende tegenstander voor Atlantis, ook zij zijn vorig seizoen gepromoveerd naar de tweede klasse. KIOS had voor deze wedstrijd één punt meer … Lees meer »