Tweede vierpunter Atalante heren 1

Geplaatst op: 29 september 2014

Op de wedstrijddag zelf werd Atalante geconfronteerd met een blessure van Yorick. Gelukkig werd Rick de Groot uit het tweede bereid gevonden mee te gaan naar Hoofddorp. Het was even wennen in de nieuwe samenstelling. De servicedruk van VCH was hoog en het lukte Atalante niet om daar onderuit te komen. De pass bleef te veel hangen waardoor de aanval niet uit de verf kwam. Toch werd de aanvankelijke achterstand snel omgebogen naar een voorsprong en via 9-17 werd de eerste set met 20-25 gewonnen.

In de tweede set ging het lange tijd gelijk op, al lukte het Atalante maar niet om het juiste ritme te vinden. Het was slordig en onrustig in het veld. VCH heeft een sterke aanval en die kon niet ontregeld worden, omdat de bal te vaak te makkelijk over het net werd gespeeld. Maar met hard werken wist Atalante toch bij te blijven en na een goede servicebeurt van Iwan een beslissend gaatje te slaan, van 18-17 naar 18-21. Die voorsprong gaf Atalante niet meer uit handen (25-21).

In de derde set werd in een andere opstelling geprobeerd iets meer rust in het spel te krijgen. Dat lukte niet echt. Tot 14-14 ging het gelijk op, maar daarna sloeg VCH een gat van twee punten en dat wist Atalante niet meer te dichten. Verdedigend stak het nog wel goed in elkaar, maar de aanval kon niet echt in stelling worden gebracht. Met 25-22 kwam VCH terug in de wedstrijd.

Dus in de vierde set maar weer terug naar de beginopstelling. En dat pakte goed uit. Via 2-8 kwam de zege bij 14-20 binnen handbereik. Bij 19-22 was nog een time out nodig om de focus te leggen op het binnenhalen van de laatste drie punten en dat lukte overtuigend: 20-25.

Kortom, een zwaarbevochten overwinning in een matige wedstrijd. Maar uiteindelijk overheerste toch een goed gevoel ,omdat ook een mindere wedstrijd met hard werken in winst kon worden omgezet. Met 8 punten uit 2 wedstrijden beleeft Atalante een mooie start in de promotieklasse. Nu maar hopen dat verder blessureleed de heren bespaard blijft, want de selectie blijft uitermate krap. Vrijdag 3 oktober speelt Atalante de volgende wedstrijd tegen de Amsterdamse studenten van SVU, om 21.15 in De Boei.

Ook in de tweede wedstrijd wisten de heren van Atalante vier punten te pakken met een 1-3 overwinning op VCH in Hoofddorp. Maar zo soepel als in de eerste wedstrijd ging het absoluut niet. Het was hard werken geblazen. Op de wedstrijddag zelf werd Atalante geconfronteerd met een blessure van … Lees meer »