Atalante Dames 1 pakt 2 punten in de eerste wedstrijd

Geplaatst op: 29 september 2014

Op woensdag 24 september ging ons kersverse dames 1, nog steeds gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, op weg naar hoofddorp voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Het team is dit jaar samengesteld uit maar liefst 4 teams: Brenda uit dames 5, Ingeborg en Martine uit dames 3, Jessica, Jet en Annemarieke uit dames 2 en Jana, Annike en Wilma uit dames 1. Na een paar weken teambuilding en keihard trainen, waren we klaar voor onze eerste wedstrijd tegen de dames van VCH. Wilma was er helaas niet bij dit keer, zij is heerlijk aan het genieten van haar vakantie

Toen begon de eerste set. Brenda en Annemarieke begonnen even aan de kant. Er werden onwijs veel punten gemaakt en iedereen was goed aanwezig in het veld. De passes lagen over het algemeen erg goed, en Jet maakte er weer prachtige set ups van. Maar… De dames van VCH werkten erg hard om die punten weer terug te pakken, zij kwamen steeds dichterbij. Toch lukte het ons om die voorsprong te houden, het enorme gat achterin werd hen fataal. Na keihard werken en veel spanning hebben we uiteindelijk de eerste set met 25-20 gewonnen.

De tweede set begon net zo sterk als de eerste set. Punt na punt werd er gescoord. Prachtige aanvallen van onder andere Annemarieke en Jana, en ook de pass lag weer goed. Maar halverwege kwamen de tegenstanders weer terug, zij probeerden de puntjes weer terug te halen, wat helaas ook lukte. Onze dames maakten wat onnodige foutjes, waar de dames aan de overkant goed van profiteerden. Toch lukte het ons om voorsprong te houden, we wonnen met 25-22. De dames gingen met opgeheven hoofd door naar de volgende set.

Toen de beruchte derde set, waarin het ineens allemaal niet meer zo soepel verliep. De passes kwamen niet meer goed aan en Jet rende naar alle hoeken van het veld om er toch nog een mooie set up van te maken. De tegenstander had door dat er achterin een enorm gat zat, en daar werd dan ook flink gebruik van gemaakt. Niet zo’n goed begin dus.. Maar de Vinkeveners kwamen terug! Het stond na keihard werken weer 13-13, we moesten dus blijven werken voor die punten. Aan het einde van de set was het enorm spannend, het liep gelijk op. Toch lieten de dames het liggen, we verloren met 22-25.

Vanaf de derde set ging het eigenlijk bergafwaarts, ook in de vierde set liep het allemaal niet echt op rolletjes. We stonden al meteen met 7 punten achter omdat de passes niet lekker lagen en er onnodige slordige foutjes werden gemaakt. Jet rolde alle kanten op, maar tevergeefs, het wilde gewoon even niet lukken. Na een time-out was iedereen weer ‘wakker’ en konden we de punten weer terug proberen te halen. Dit lukte ook! Want na een tijdje hard werken, stond het weer gelijk. Toch lukte het de dames niet om helemaal bij te blijven, de punten gingen over en weer. De middenspeelster van VCH kwam met gemene prikballetjes, die de dames niet altijd aan zagen komen. Deze onwijs spannende set hebben wij helaas verloren met 17-25.

De vijfde, en laatste set was aangebroken. We hadden het verdiend om te winnen na al dat harde werken! Ondertussen was Heren 1 ook gearriveerd, zij kwamen ons tijdens het warmlopen toch nog even aanmoedigen. En dat hielp! De dames scoorden punt na punt en stonden al meteen 4-0 voor. Maar de tegenstander kwam terug en het werd al gauw een nek aan nek race die helaas gewonnen werd door VCH. 14-16, was de eindstand.

Al met al hebben we keihard gewerkt, en hebben we helemaal niet zo slecht gespeeld. We hebben als samengesteld team prima staande gehouden tegen de Hoofddorpers die al jaren samen spelen. We konden met opgeheven hoofd terug naar Vinkeveen. Op naar de volgende wedstrijd!

Op woensdag 24 september ging ons kersverse dames 1, nog steeds gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, op weg naar hoofddorp voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Het team is dit jaar samengesteld uit maar liefst 4 teams: Brenda uit dames 5, Ingeborg en Martine uit dames 3, Lees meer »