Onmachtig KDO kan geen potten breken tegen VVA/Spartaan

Geplaatst op: 6 oktober 2014

Na twee ongelukkige nederlagen op rij, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen VVA/Spartaan op het programma. Met drie punten uit vier wedstrijden hadden de Amsterdammers op voorhand één punt minder bemachtigd dan de Kwakelaars. In vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Arsenal waren er vier wijzigingen in de basiself van KDO. Doron Borger, Joris Kortenhorst, Sven Vlasman en Rick Kruit mochten vanaf de eerste minuut hun opwachting maken in de Kwakelse ploeg.

KDO was van meet af van plan om VVA/Spartaan vol onder druk te zetten in hun opbouw. In de 3e minuut leidde dit tot de eerste kans van de wedstrijd. Na een strakke diepe bal van Mathijs Molleman kon Sven Vlasman één op één met de keeper komen. Sven schoot de stuiterende bal over de Amsterdamse doelman heen, maar de bal verdween aan de verkeerde kant van de rechterdoelpaal. Na deze goede openingsfase zakte het spelniveau van de Kwakelaars ver weg. Diverse Kwakelse fouten waren het gevolg en VVA/Spartaan kon hierdoor in de wedstrijd terugkomen. Na twintig minuten spelen was het aan doelman Peter Onderwater te danken dat het geen 0-1 werd. Schuin voor het doel kon de Amsterdamse spits vrij inschieten, maar Peter hield zijn doel schoon. Vlak hierna omspeelde Rick Kruit aan de rechterkant twee spelers en zette Mathijs van Rijn in kansrijke positie vlak voor het doel. Het slappe schot van Mathijs was vervolgens een eenvoudige prooi voor de Amsterdamse keeper. In de 28e minuut kwam VVA/Spartaan op voorsprong nadat er halfslachtig werd verdedigd door KDO. Na een actie vanaf de rechterkant kon een aanvaller van de Amsterdammers ongehinderd vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal in de linkerhoek schieten, 0-1. Vijf minuten later had het Kwakelse publiek al genoegen genomen met een 0-2 achterstand, maar op onverklaarbare wijze wist een speler van VVA/Spartaan op vijf meter vanaf het lege doel op de lat te schieten. Hiermee ontsnapte KDO en kon in de 40e minuut zelfs op gelijke hoogte komen. Na geklungel achterin bij de Amsterdammers kon Joeri Stange recht op het doel aflopen, zijn schot op tien meter van het doel was echter zonder overtuiging, zodat de Amsterdamse sluitpost de bal eenvoudig op kon pakken.
Met een 0-1 stand werd de rust bereikt.

In het begin van de tweede helft was KDO duidelijk niet bij de les, want in de 46e minuut stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord. Op de rand van het zestienmetergebied schoot de balvaste Amsterdamse spits de bal geplaatst in de rechterhoek, zodat de Kwakelaars hun tweede tegentreffer van de middag moesten incasseren. Na ruim een uur spelen besloot trainer Raymond de Jong, door het inbrengen van Menno Lingeman, om te schakelen naar een 3-4-3 formatie. Binnen één minuut had dit het gewenste resultaat, want de Kwakelaars wisten de aansluitingstreffer te maken. Op aangeven van Rick Kruit schoot Bart van der Tol met een droge knal de bal diagonaal in de verre rechterhoek, 1-2. KDO bleef vervolgens hard werken om de gelijkmaker te forceren. De beste mogelijkheden kwamen via Joeri Stange en Sven Vlasman, maar gescoord werd er niet. In de blessuretijd besliste VVA/Spartaan de wedstrijd definitief door een beauty van een doelpunt. Vanaf veertig meter belandde de bal op spraakmakende wijze in de linkerbovenhoek, 1-3.

Door deze nederlaag is KDO gezakt naar de negende plaats op de ranglijst. Volgende week spelen de Kwakelaars een lastige uitwedstrijd tegen ZSGO/WMS. Op het sportpark Ookmeer neemt KDO het op tegen de ongeslagen lijstaanvoerder die haar eerste vijf wedstrijden (net als Roda’23) wist te winnen.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger (76e Danny ten Hoope), Michael Meijer (61e Menno Lingeman), Mathijs Molleman, Mitchel Smits, Joris Kortenhorst (87e Sjors Kas), Sven Vlasman, Bart van der Tol, Rick Kruit, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na twee ongelukkige nederlagen op rij, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen VVA/Spartaan op het programma. Met drie punten uit vier wedstrijden hadden de Amsterdammers op voorhand één punt minder bemachtigd dan de Kwakelaars. In vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Arsenal waren er vier … Lees meer »