Opnieuw punten voor Atlantis 1

Geplaatst op: 6 oktober 2014

Op zaterdag 4 oktober ging Atlantis op bezoek bij GKV in Den Haag, een oude bekende waarvan twee seizoenen geleden nog kansloos werd verloren door de ploeg uit Mijdrecht. De wedstrijd vond plaatst op natuurgras en zo werd er dus ook voor het eerst op de nieuwe veldafmetingen gespeeld, een kleiner veld van 40 bij 20 meter. Na een zeer gelijk opgaande wedstrijd was het Atlantis dat luid juichend het veld kon verlaten. Gewonnen! Met een eindstand van 16-18. Dit betekent dat het team alweer zeven competitie punten te pakken heeft. Een zeer knappe prestatie voor de debutant in de tweede klasse!

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis Senioren 1 speelde afgelopen zaterdag alweer haar zesde veldwedstrijd in de standaard tweede klasse. Na vorig seizoen kampioen te zijn geworden in de derde klasse speelt Atlantis 1 dit seizoen een niveautje hoger. Atlantis zal elke wedstrijd gefocust moeten zijn en alles uit de kast moeten trekken om de punten binnen te slepen en zichzelf te handhaven in deze tweede klasse.

GKV(H) 1 – Atlantis 1 voorspelde vooraf al een spannende wedstrijd te worden. Waar Atlantis al vijf competitiepunten had verzameld door twee overwinningen en een gelijkspel, had GKV al vier punten verzamelend door twee overwinningen. Atlantis stond dus maar een puntje voor op de ploeg uit Den Haag. Als er werd gewonnen door GKV zouden de rollen omdraaien, maar zou Atlantis winnen, dan ontstond er een gat van drie punten in Mijdrechts voordeel. De belangen in deze wedstrijd waren duidelijk.

Wat op papier al te verwachten was, bleek werkelijkheid. De eerste helft ging gelijk op, GKV nam telkens een voorsprong, waarna Atlantis weer gelijk kon maken. Dit resulteerde in een 7-7 gelijkspel bij rust. Tijdens de rust werd de ploeg weer op scherp gezet door coaches Hans Dasler en Marijke Pauw en zo startte Atlantis weer fel aan de tweede helft. Er werden twee belangrijke goals gemaakt, maar GKV gaf niet op en kon de aansluiting weer maken. De laatste periode van de wedstrijd kon Atlantis haar voorsprong vasthouden, maar het gat bleef erg klein en dus bleef het spannend voor de teams en het publiek. Met nog een minuut te spelen stond het 16-17 voor de Mijdrechtenaren. Het verlossende schot kwam uit handen van Atlantis door een mooi aangespeelde omdraaibal. Direct hierna floot de scheidsrechter, die een hele fijne wedstrijd floot, af.

Na zo een spannende wedstrijd was de ontlading groot bij Atlantis. De derde overwinning was binnen en dat betekende al zeven verdiende punten in de tweede klasse. Er kan worden teruggekeken op een fysieke en sportieve wedstrijd die gelijk opging, maar waarbij Atlantis aan het langste eind kon trekken.

Volgende week speelt Atlantis de laatste veldwedstrijd, voordat de zaalcompetitie losbarst. Dit gebeurt thuis tegen de koploper DOS uit Westbroek. De ploeg gaat er alles aan doen om het DOS erg lastig te maken. Kom om 11 oktober om 16.00 kijken bij het Atlantisterrein aan de Hoofdweg in Mijdrecht.

Op zaterdag 4 oktober ging Atlantis op bezoek bij GKV in Den Haag, een oude bekende waarvan twee seizoenen geleden nog kansloos werd verloren door de ploeg uit Mijdrecht. De wedstrijd vond plaatst op natuurgras en zo werd er dus ook voor het eerst op de nieuwe veldafmetingen gespeeld, een Lees meer »