Grote opkomst bij gentlemans race UWTC

Geplaatst op: 6 oktober 2014

Zondag 5 oktober is het wegseizoen van UWTC wielren afgesloten met de gentlemans race. Maar liefst 38 koppels aan start, waarvan 18 jeugdkoppels om de tijdrit over 12 km te rijden. Leuk om te zien dat ook een paar jeugdleden die pas net begonnen zijn zich al in de strijd waagden. De winnaars bij de jeugd-ouder waren Stijn Ruijter en Etienne Lenting, die zelfs de tweede tijd van de dag neer wisten te zetten! Bij de dame-heer categorie ging de winst naar Rein Akerboom met Monique van der Vorst. Jeroen Breewel en Danny Stam zette de snelste tijd neer en wonnen dus overtuigend de Gentlemans race Ad Fiege Memorial. Gees Fiege mocht de wisselbeker aan beide heren uitreiken.

Nationale veldrit in Montfoort
Op zaterdag 4 oktober is de tweede nationale veldrit van het seizoen verreden in Montfoort.
Bij de amateurs altijd een druk deelnemersveld en door de dauw op het gras was het behoorlijk glad. Bas de Bruin wist weer wat plaatsingpunten voor het NK bij elkaar te rijden met een 11e plaats. Luuk van Vliet kreeg te maken met materiaalpech en kon helaas de wedstrijd niet uitrijden. Dennis Moolhuijsen reed naar plaats 34. Hierna mochten de junioren en de nieuwelingen van start. Bart de Veer (junior) had een zeer goede start en kon zijn goede positie ook gedurende de wedstrijd vasthouden. Met een 7e plaats reed hij zijn beste prestatie ooit!
Menno van Capel en Sven Nijhuis reden naar de 19e en 22e plaats. Bij de dames had Lorena Wiebes ook een erg goede start. Helaas ging ook Lorena enkele keren onderuit en hierdoor moest ze dus een aantal plaatsen prijsgeven. Lorena eindigde als 17e. De masters mochten als laatste van start en voor Pieter Heidema was dit zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Ook hier een groot deelnemersveld van 66 renners. Pieter eindigde op de 25e plaats.

Veldrittraining bij UWTC
Vanaf woensdag 8 oktober starten de veldrit trainingen bij UWTC. Van 18-19 uur voor de jeugd en vanaf 19.00 uur voor de overige categorieën.

Zondag 5 oktober is het wegseizoen van UWTC wielren afgesloten met de gentlemans race. Maar liefst 38 koppels aan start, waarvan 18 jeugdkoppels om de tijdrit over 12 km te rijden. Leuk om te zien dat ook een paar jeugdleden die pas net begonnen zijn zich al in de strijd … Lees meer »