Thomas van der Zwaard

VZOD wint lastige uitwedstrijd

Geplaatst op: 8 oktober 2014

Voorafgaand aan de wedstrijden van afgelopen weekend stonden de korfballers van VZOD op een gedeelde eerste plaats samen met ZKC en de Vinken. Deze twee ploegen troffen elkaar deze speelronde, met ZKC als duidelijke winnaar. De Kudelstaartse ploeg moest het opnemen tegen DTS in Enkhuizen. Zeker geen ploeg om te onderschatten, want zij waren het die ZKC de enige twee verliespunten bezorgden.

In het begin van de wedstrijd een gelijk opgaande strijd waarbij beide ploegen regelmatig tot scoren kwamen en het onderlinge verschil nooit groter werd dan twee punten. DTS is een ploeg die het mede moet hebben van fysiek stevig spel. VZOD was daar echter op voorbereid en liet zich niet provoceren. Gezegd moet worden dat de scheidsrechter de wedstrijd goed aanvoelde en, indien mogelijk, liet doorspelen maar te veel fysiek geweld resoluut affloot. Zo stond er 10 minuten voor de rust een 8-8 stand op het scorebord. Toen brak een sterke fase aan van de Kudelstaartse bezoekers. Via doelpunten van onder andere Dineke Westerhof en Jessica Zijerveld nam de medekoploper binnen 6 minuten een beslissende 8-12 voorsprong. De thuisclub wist nog eenmaal de korf te vinden zodat de kleedkamer werd opgezocht bij een stand van 9-12. In de rust gaf coach Frits Visser zijn ploeg de opdracht om collectief de druk op de twee gevaarlijkste schutter van de thuisploeg op te voeren.

Na de rust een zelfde beeld als in de eerste helft. Twee teams die elkaar niet veel toegeven en aan elkaar gewaagd zijn. De thuisploeg was niet in staat om het gat van drie punten te dichten maar de bezoekers konden ook niet verder uitlopen. Naar mate de wedstrijd vorderde trokken de Kudelstaarters het initiatief echter langzaam naar zich toe. Een belangrijke rol was daarbij weggelegd voor, de dit seizoen in de hoofdmacht debuterende, Thomas van der Zwaard. Door zijn lengte en goed positie spel onder de korf is zijn rebound heel sterk, waardoor Marijn Vervark gemakkelijk tot score kon komen. In het laatste kwart van de wedstrijd was de koploper uit Kudelstaart duidelijk de betere ploeg. Het einde van de wedstrijd werd bereikt met een stand van 16-24, wat een juiste weergave van de krachtsverhoudingen was. De Kudelstaarte doelpunten productie kwam voor een groot gedeelte op naam van Josine Verburg en Marijn Vervark, samen goed voor 14 doelpunten.

Afgelopen zaterdag werden belangrijke punten gehaald op weg naar het door VZOD zo gewenste promotie. Maar concentratie blijft vereist want als je kampioen wilt worden is iedere wedstrijd een finale.

Voorafgaand aan de wedstrijden van afgelopen weekend stonden de korfballers van VZOD op een gedeelde eerste plaats samen met ZKC en de Vinken. Deze twee ploegen troffen elkaar deze speelronde, met ZKC als duidelijke winnaar. De Kudelstaartse ploeg moest het opnemen tegen DTS in Enkhuizen. Zeker geen ploeg om te … Lees meer »