De Vinken trefzeker tegen Huizen

Geplaatst op: 13 oktober 2014

In de laatste veldwedstrijd voor de overgang naar het zaalkorfbal heeft De Vinken prima zaken gedaan tegen middenmoter Huizen. In een boeiende wedstrijd wisten beide teams het publiek goed te vermaken. Na een 6-6 ruststand kwam de thuisploeg in de tweede helft pas echt goed los; met 17-15 werden de bezoekers uit Huizen teruggewezen.

Evenwicht
Vinkens’ trainer-coach Rogier Schram begon met Melanie Kroon, Annick Stokhof, Kelvin Hoogeboom en Jelle Mul in de aanval. Manon Dankelman, Eva Hemelaar, Gerwin Hazeleger en Peter Koeleman vormden de Vinkeveense defensie.
Al vanaf de start had de Abn-Amro formatie een licht veldoverwicht. Het resulteerde in diverse kansen, waarbij Huizen naar het oordeel van de scheidsrechter diverse keren foutief verdedigde. Uit een vrije bal werd het in de vijfde minuut 1-0. Na tien minuten had Huizen zijn draai gevonden. Na een simpele omdraaibal (1-1) wist Huizens tweede aanvalsvak direct twee maal te scoren. Vanuit een vrije bal en met een afstandstreffer kwam de thuisploeg weer gelijk: 3-3.
Er werd aan beide zijden fel strijd geleverd. De teams waren zeker aan elkaar gewaagd. Waar De Vinken een licht voordeel had in de rebound kon Huizen door een trefzekere aanvaller steeds goed bijblijven. Na een 4-4 tussenstand zochten beide teams bij 6-6 de kleedkamers op.

Vaarwel Gerwin
Na de theepauze nam De Vinken duidelijk het heft in handen. Via 8-6 en 10-7 liep de Vinkeveense Abn-Amro ploeg uit naar een riante 14-9 voorsprong een kwartier voor tijd. De regen uit de eerste helft was ingewisseld voor een aangenaam najaarszonnetje. Na wat onbegrepen arbitraire beslissingen en enkele strafworpen kwam De Vinken op 16-12. Ook Huizen mocht vanaf de stip scoren en kwam weer terug tot 16-14. Een uitstekend verlopen aanval resulteerde in de beslissende treffer voor de thuisploeg: 17-14. Het moment voor coach Schram om de afscheidnemende Gerwin Hazeleger een publiekswissel te gunnen. Voor hem kwam Boyamaatje Rutger Woud in het veld. Huizen scoorde nog een maal tegen en na een vervelende, maar uiteindelijk toch meevallende blessurestop floot de leidsman bij 17-15 voor het einde.

Met dit resultaat nestelt De Vinken zich op de derde plaats in poule 3H van het KNKV. VZOD leidt met 12 uit 7, ZKC volgt met 11 uit 7 en De Vinken is derde met 10 uit 7. Tot begin november is de overgangsperiode naar de zaalcompetitie. Na de oefenwedstrijden op 25 oktober en 1 november start De Vinken de zaalcompetitie in de tweede klasse met een uitwedstrijd tegen Viking in Wijk bij Duurstede.

In de laatste veldwedstrijd voor de overgang naar het zaalkorfbal heeft De Vinken prima zaken gedaan tegen middenmoter Huizen. In een boeiende wedstrijd wisten beide teams het publiek goed te vermaken. Na een 6-6 ruststand kwam de thuisploeg in de tweede helft pas echt goed los; met 17-15 werden de … Lees meer »