Hertha's E3 kruipt langzaam uit het dal

Geplaatst op: 13 oktober 2014

Dat er in Vinkeveen ook dalen aanwezig zijn blijkt wel uit het feit dat het derde E team op dit moment in een dalletje zit. Na twee (verloren) wedstrijden in de nieuwe samenstelling is het lek nog niet boven. Het spel ziet er bij vlagen goed uit, maar de vlagen zijn te kort om de tegenstander er mee te verslaan. De Vinkeveense toppers moeten nog leren, eerder de juiste keuzes te maken. Als het gaat lopen zijn wij er van overtuigd dat de Vinkeveense Cruijffies goed mee kunnen doen in deze competitie.

Terug naar de eerste helft, waar er nog niet koud afgetrapt was door Hertha en de bal via een aantal PVCV spelers bij de voorste linie kwam en na 3 minuten de 0-1 kon binnen tikken. Laten we het er op houden dat de jongens nog niet echt bij de les waren. Na de boel even wakker geroepen te hebben kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen, wel met een achterstand, dat dan weer wel. Hertha probeerde en probeerde het maar om nou te zeggen dat ze er goed uitkwamen, dat lukte niet echt. Het was meer tegenhouden. Gelukkig stak keeper Kevin Buitendam in grootste vorm, het was dan ook niet verwonderlijk dat er na afloop van de wedstrijd geen stof meer op zijn handschoenen zat. Er moeten nieuwe handschoenen aangeschaft worden, zo erg was het. Wat heeft die op soms miraculeuze wijze zijn doel schoon gehouden, gruwelijk gewoon. Zoals gezegd was het meer tegenhouden, en haalden we met 0-1 de rust. Netjes zeggen we dan, tenslotte staan wij onderaan.

Na de nodige aanwijzingen aan de 11 toppers mocht PVCV de tweede helft aftrappen. Het leek wel een kopie van de eerste 5 minuten van de eerste helft. Hertha begon veel te slap, ballen werden onzorgvuldig weggewerkt en PVCV maakte daar handig gebruik van. In de 5de minuut moest onze held Kevin de gang naar het netje maken om de bal op te gaan halen. Nee, helaas niet het net achter het doel, maar het doelnet, 0-2. De jonge Cruijffies wenste zich niet af te laten slachten maar konden en moesten zich helaas beperken tot verdedigen. Dit deden ze met alles wat ze in zich hadden, maar de finesse ontbrak om er gevaarlijk uit te komen en druk te zetten op het PVCV doel. In de 19, 21 en 22 minuut wist PVCV drie maal het net te vinden. Het beste was er af bij de jonge Cruijffies, dat was wel duidelijk.

Volgende week genieten de heren van een vrij weekend, om de week daarop te gaan knallen tegen PVCV E4. Kijken of ze tegen die teenstander wel kunnen verrassen. De stijgende lijn is tenslotte ingezet!

Dat er in Vinkeveen ook dalen aanwezig zijn blijkt wel uit het feit dat het derde E team op dit moment in een dalletje zit. Na twee (verloren) wedstrijden in de nieuwe samenstelling is het lek nog niet boven. Het spel ziet er bij vlagen goed uit, maar de vlagen Lees meer »