Atalante Dames 1 en de groene lijnen van Sporthal Estafette

Geplaatst op: 13 oktober 2014

Op vrijdag 10 oktober gingen ons dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame op weg naar Nieuw-Vennep, om een wedstrijd te spelen tegen VHZ. Dit was een zeer belangrijke wedstrijd, want de dames van VHZ stonden 2 plaatsen boven ons. Martine deed vandaag niet mee, die liep met krukken en moedigde ons aan vanaf de kant.

Eenmaal binnen gekomen in de zaal schrokken de dames zich een hoedje. Want waar waren de lijnen nou gebleven?! Na even goed gekeken te hebben, bleek dat de lijnen van deze sporthal groen waren. Dit was erg wennen, want de lijnen waren heel moeilijk te zien. Met inslaan en serveren was het daarom ook even goed inschatten, want er stond nog een tweede groene lijn achter de achterlijn..

De eerste set ging van start, met Annemarieke en Jet aan de kant. De dames zaten er lekker in en we konden de tegenstander goed bijhouden. Al snel merkten we dat er door middel van snel te spelen, vaak punten gescoord konden worden. De eerste time-out werd aangevraagd door Atalante, het stond 6-10 en de dames moesten nu niet teveel fouten meer maken. Na een korte peptalk gingen we weer verder met de wedstrijd. Het was erg spannend, maar na de 15 punten begon de tegenstander enorm uit te lopen. We verloren deze set met 16-25

We gingen door naar de tweede set, waarbij er toch écht punten gescoord moesten worden! Annike en Jet begonnen dit keer op de bank. Deze set hadden wij wat moeilijkheden met de ballen achterin. De tegenstander had door dat er een gat zat op mid-achter, en daar werd goed gebruik van gemaakt. Na een korte time-out waren de dames er weer klaar voor. Kort na de time-out werd Wilma even gewisseld voor jet, voor de snelle set-ups. Toen begonnen de dames aan een inhaalrace, het stond ineens weer 14-15 en het enthousiasme zat er weer goed in. Brenda stond heerlijk te blokken, en daar had de tegenstander vaak geen antwoord op. Helaas wilde het toch niet helemaal lukken aan het eind, we verloren met 21-25.

In de derde set ging het eigenlijk nog meer bergafwaarts. Wilma en Jessica begonnen aan de kant, en Ingeborg stond deze set op de diagonaal. We stonden in het begin voor met 5-8, dat verliep allemaal wel soepel. Maar na een korte time-out van VHZ, stortte de boel steeds meer in. Beide partijen hadden door dat er een gat in het midden zat. Zo werden er steeds om en om punten gescoord. Onze service-pass ging iets minder goed, de ballen kwamen maar niet op de plek waar ze moesten komen. De tegenstander scoorde punt na punt en de dames zakten steeds meer in. Annemarieke werd op het eind nog even gewisseld voor Jessica, maar het mocht niet baten. We verloren met 15-25.

Set 4 was eigenlijk de spannendste set van allemaal. Wilma en Jana begonnen deze set even op de bank. We begonnen met een kleine achterstand, maar haalden die al snel weer in. Er werd lekker aangevallen en geblokt, en we bleven gelijk op gaan met de tegenstander. Toch ging de service-pass nog steeds niet geweldig, en de tegenstander ging richten op het gat. Hierdoor verloren we veel punten, en dat was zonde, want we hadden deze set echt kunnen pakken. Er werden ballen in het net gespeeld, en de passes vlogen kwamen niet op de goede plek. Ingeborg kreeg op het laatste moment nog even vleugels, zij stond een aantal keer achter elkaar keihard te smashen. Maar het was helaas niet genoeg, we verloren deze set met 21-25.
Volgende week vrijdag spelen wij thuis in De Boei, we hopen dat we dan toch echt een wedstrijdje gaan pakken tegen Albatros. Gelukkig hebben we dan onze geliefde gele lijnen weer terug.

Op vrijdag 10 oktober gingen ons dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame op weg naar Nieuw-Vennep, om een wedstrijd te spelen tegen VHZ. Dit was een zeer belangrijke wedstrijd, want de dames van VHZ stonden 2 plaatsen boven ons. Martine deed vandaag niet mee, die liep met Lees meer »