Vroege tegengoal nekt KDO tegen koploper ZSGO/WMS

Geplaatst op: 13 oktober 2014

Na drie nederlagen op rij speelde het eerste van KDO afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper ZSGO/WMS. In Amsterdam-West had trainer Raymond de Jong zijn basiself op één plaats gewijzigd ten opzichte van vorige week: Menno Lingeman begon aan de wedstrijd, terwijl ‘pinch hitter’ Rick Kruit op de bank startte.

Na een voortvarende start van KDO was ZSGO/WMS in hun eerste uitval in de 2e minuut direct succesvol. Nadat de bal op het middenveld door de thuisploeg werd veroverd werd de Amsterdamse rechtsbuiten ingespeeld. De creatieve aanvaller was de Kwakelse verdediging te slim af en wist uiteindelijk in de kluts de 1-0 op het scorebord te brengen. In het vervolg van de eerste helft wist KDO sporadisch gevaarlijk te worden. Een schot van Mathijs van Rijn werd van de lijn afgehaald, terwijl Menno Lingeman even later een bal in kansrijke positie net verkeerd raakte. ZSGO/WMS was in de eerste helft iets beter dan KDO, maar kreeg ook al diverse gele kaarten te verwerken. Met een 1-0 stand werd de rust bereikt.

Doordat KDO in de tweede helft geconcentreerd speelde en met meer lef de aanval zocht, werd ZSGO/WMS in het nauw gedreven. De Amsterdammers wisten hier zichtbaar geen raad mee en dit uitte zich met name in intimidaties en veelvuldig tijdrekken. Joeri Stange kwam in de 55e minuut één teentje tekort om de aansluitingstreffer te maken en tien minuten later schoot Mathijs van Rijn van dichtbij de bal over. Trainer Raymond de Jong wisselde in de tweede helft aanvallend en besloot in de 75e minuut over te schakelen naar een 3-4-3 formatie. Het eerste succes hiervan kwam in de 80e minuut toen een verdediger van ZSGO/WMS zijn tweede geel kaart kreeg en de thuisploeg met tien man verder moest gaan. Gestreden werd er volop door de Kwakelaars maar de zo gewenste en verdiende gelijkmaker bleef uit.

Ondanks de nederlaag biedt het spel van KDO meer dan voldoende perspectief voor de aankomende periode. Volgende week is het eerste vrij, waarna op zondag 26 oktober de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen Bloemendaal. Deze ploeg won afgelopen zondag verrassend met 4-2 van de gedoodverfde kampioenskandidaat Roda’23.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger (65e Danny ten Hoope), Michael Meijer (75e Jim Klijn), Mathijs Molleman, Mitchel Smits, Joris Kortenhorst, Sven Vlasman, Bart van der Tol, Menno Lingeman (60e Rick Kruit), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na drie nederlagen op rij speelde het eerste van KDO afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper ZSGO/WMS. In Amsterdam-West had trainer Raymond de Jong zijn basiself op één plaats gewijzigd ten opzichte van vorige week: Menno Lingeman begon aan de wedstrijd, terwijl ‘pinch hitter’ Rick Kruit op de … Lees meer »