CSW wint van sterk Elinkwijk

Geplaatst op: 13 oktober 2014

De eerste officiële competitiewedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld van CSW werd afgewerkt tegen Elinkwijk uit Utrecht zonder de geblesseerde aanvallers Dave Cornelissen en Jay Klaas Wijngaarden.

In de regen begon Elinkwijk beduidend sterker dan CSW aan de wedstrijd. De twee vleugelaanvallers van Elinkwijk legden op techniek en snelheid hun tegenspelers vaak in de luren. Twee grote kansen waren het resultaat, maar deze werden niet verzilverd. Net toen CSW zich weer een beetje uit de verdrukking trachtte te spelen, wist Elinkwijk wel te scoren. De behendige nummer 10 kon eenvoudig door het centrum van de verdediging doorbreken en schoof de bal onder de benen van keeper Jordy Wens door. Gezien het spelbeeld een volkomen terechte 0-1. CSW had daarna nog steeds weinig vat op de snelle en behendige middenvelders en aanvallers, maar echt grote kansen leverde het niet meer op. Plotseling speelde Mike Cornelissen zich na een snelle inworp op links goed vrij en zijn voorzet werd keurig door Justin Blok binnen gegleden, 1-1. Een leuke opsteker voor de jonge aanvaller bij zijn eerste basisplek. Na dit doelpunt kreeg CSW iets meer vat op het spel. Justin Blok kwam bij een snelle uitbraak 1 op 1 met de keeper te staan en besloot onzelfzuchtig de bal opzij te schuiven naar Vincent van Hellemondt. De pass was echter iets te kort, zodat een verdediger nog net tussenbeide kon komen. Ook Sander Kunkeler kon een mooie kans niet omzetten in een voorsprong.

Na de rust kwam CSW beduidend beter uit de startblokken dan bij aanvang van de wedstrijd. Binnen een paar minuten kopte Sander Kunkeler de bal fraai tegen de touwen na een goed genomen vrije trap van Nick van Asselen. De wedstrijd leek te kantelen en de zon brak ook gelijk door. Was het voor rust de aanvallers van Elinkwijk die dreigender waren, na rust was vooral Justin Blok met zijn snelheid een plaaggeest voor de verdediging van Elinkwijk. Er kwam steeds meer ruimte op het veld en CSW maakte daar beter gebruik van. Na een prima dieptepass van Berry Kramer bekroonde Justin Blok zijn uitstekende spel met een tweede treffer. Deze treffer kwam Elinkwijk niet meer te boven. Ze konden de kracht niet meer opbrengen om voldoende druk te zetten. Ondertussen was de leeg gespeelde Vincent Wens vervangen door Matthijs Uytewaal en Nick van Asselen door Robert de Kuijer. CSW kreeg steeds meer kansen om de uitslag nog groter te maken. De keeper redde met zijn kleine teen toen invaller Robert de Kuijer 1 op 1 met hem kwam te staan, en Berry Kramer kopte vlak voor tijd net naast. De 3-1 uitslag was echter al enigszins geflatteerd en kan zelfs een ontsnapping genoemd worden na de uitermate sterke beginfase van Elinkwijk. Door deze drie punten deed CSW zeer goede zaken, omdat alle drie teams die boven CSW op de ranglijst staan puntverlies leden.

De eerste officiële competitiewedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld van CSW werd afgewerkt tegen Elinkwijk uit Utrecht zonder de geblesseerde aanvallers Dave Cornelissen en Jay Klaas Wijngaarden. In de regen begon Elinkwijk beduidend sterker dan CSW aan de wedstrijd. De twee vleugelaanvallers van Elinkwijk legden op techniek en snelheid hun tegenspelers … Lees meer »