Atlantis 1 bezorgt koploper een lastige middag

Geplaatst op: 13 oktober 2014

Op zaterdag 11 oktober speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 haar laatste veldwedstrijd voor het zaalseizoen. Dit gebeurde thuis, in Mijdrecht, tegen de koploper DOS uit Westbroek. Atlantis wist DOS te verrassen door erg lang aan te blijven haken in de score. Er werd niet opgegeven door de ploeg uit Mijdrecht en er werd veel strijd geleverd. Na 70 minuten was het toch DOS dat met de winst naar huis ging met een uitslag van 16-20.

Na een natte dag op het Atlantisterrein, waarbij al vele teams doorweekt het veld hadden verlaten, was het Atlantis 1 wat deze sportieve zaterdag zou afsluiten. Tijdens het warmlopen en inschieten stopte de regen en brak de zon door, een fijne gewaarwording voor beide teams en alle supporters langs de lijnen. Tijdens deze laatste veldwedstrijd van het najaar, moest Atlantis het opnemen tegen koploper DOS. Op papier was de ploeg uit Westbroek de favoriet, maar daar had Atlantis geen boodschap aan en wilde het hun tegenstander zo lastig mogelijk maken.

Het was DOS dat al snel de voorsprong nam door tweemaal te scoren uit prima uitgespeelde kansen. De tweede aanval van Atlantis gaf antwoord door direct daarna ook tweemaal te scoren. De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar Atlantis kon DOS niet passeren. Er werd gerust met een stand van 9-11. Ook na rust bleef Atlantis dicht bij. Na veel mooie, maar helaas gemiste, kansen kon de aansluiting niet meer gemaakt worden. Uiteindelijk werd het gat niet groter dan vier doelpunten, zo ook de einduitslag van 16-20. Er kan worden teruggekeken op een sportieve en spannende wedstrijd van hoog niveau waarbij koploper DOS scherper was in het afronden van hun kansen en hierdoor de winst kon pakken.

Atlantis sluit de eerste helft van het veldseizoen knap af met zeven competitiepunten in de standaard tweede klasse, zeker niet gek voor de debutant! Op 8 november speelt Atlantis 1 haar eerste competitiewedstrijd in de zaal. In het zaalseizoen wordt er weer aangetreden in de derde klasse waarbij Atlantis uiteraard gaat strijden voor het kampioenschap. Dit wordt geen gemakkelijke opdracht, aangezien er in deze poule weer veel oude bekende en lastige tegenstanders worden getroffen.

Op zaterdag 11 oktober speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 haar laatste veldwedstrijd voor het zaalseizoen. Dit gebeurde thuis, in Mijdrecht, tegen de koploper DOS uit Westbroek. Atlantis wist DOS te verrassen door erg lang aan te blijven haken in de score. Er werd niet opgegeven door de ploeg Lees meer »