Atlantis 2 staat op de tweede plaats na de eerste helft van de veldcompetitie

Geplaatst op: 13 oktober 2014

Afgelopen zaterdag moest, het door De Rabobank gesponsorde, Atlantis 2 aantreden tegen Oranje Nassau 3. Dit was voor Atlantis de laatste veldwedstrijd voordat ze de zaal ingaan. Tot op heden heeft Atlantis 2 alles gewonnen, behalve van koploper DKV 2. Oranje Nassau stond op de zevende plek en daardoor wist Atlantis dat deze ploeg te verslaan was.

Atlantis 2 begon in de aanval met Robin van ’t Schip, Maarten Helsloot, Cynthia Sassen en Chantal Poolman. In de verdediging stonden Berry de Jong, Kristian Geerdinck, Sophia van der Horst en Tamara Gortenmulder. Atlantis 2 speelster Iris Schaeffer Facee moest de wedstrijd helaas vanaf de bank bekijken vanwege een knieblessure.
Atlantis 2 begon meteen fel aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten stond het al 2-0 voor Atlantis. Deze voorsprong werd al snel uitgebreid naar 7-0. Toen scoorde Oranje Nassau. Uiteindelijke stond tijdens de rust 10-2 op de scorebord.

Vooraf aan de wedstrijd stelde de coaches Peter van der Wel en Frank van der Meer dat Atlantis er minimaal 16 moesten scoren. Deze doelstelling werd in de rust herhaald waardoor de spelers weer op scherp werden gezet. Echter verliep de tweede helft stroef. Atlantis creëerde veel kansen, maar er werd te weinig gescoord. Tien minuten voor tijd stond het nog maar 15-5 voor Atlantis. Om de scores te verhogen werden Timo Jongerling, Wendy Kentrop en A1 speler Jelle van Wermeskerken ingezet. Zowel Timo als Wendy wisten te scoren voor Atlantis. Jelle zorgde voor veel dreiging waardoor het uiteindelijk 18-5 werd voor Atlantis.

Atlantis 2 mag tevreden zijn over het resultaat in de eerste helft van de veldcompetitie. Een dik verdiende tweede plaats in de poule. Echter had er ook van concurrent DKV gewonnen kunnen worden. De tweede helft van de veldcompetitie zal Atlantis er alles aan doen om zich te revancheren en uiteindelijk te gaan voor het kampioenschap. Nu gaat Atlantis 2 zich opmaken voor de zaalcompetitie. Tevens wilt Atlantis 2 alle reserves bedanken die mee zijn gegaan dit seizoen. Hun inzet en beschikbaarheid wordt zeer gewaardeerd.

Afgelopen zaterdag moest, het door De Rabobank gesponsorde, Atlantis 2 aantreden tegen Oranje Nassau 3. Dit was voor Atlantis de laatste veldwedstrijd voordat ze de zaal ingaan. Tot op heden heeft Atlantis 2 alles gewonnen, behalve van koploper DKV 2. Oranje Nassau stond op de zevende plek en daardoor wist … Lees meer »