Atlantis 3/H.W. van der Laan herfstkampioen

Geplaatst op: 13 oktober 2014

In alle vroegte werd naar Den Haag afgereisd om vervolgens eerder dan de thuisploeg te arriveren op het grasveld van de tegenstander. Het derde team van Atlantis bereidde zich rustig voor op de graswedstrijd en hoopten dat de weergoden gunstig gezind bleven. Met een enigszins aangepaste opstelling startte Atlantis sterk aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak met Esther Zijlstra, Sandra Pronk, Arjen Markus en Remco Schouten benutte haar kansen optimaal, door via doelpunten van Esther Zijlstra op een 0-2 voorsprong te komen. Het eerste verdedigingsvak bestond uit Joyce Gortenmulder, Sandra Gortenmulder, Barry van der Waa en Martijn de Horde. Het viertal wist in de positieve flow mee te gaan en zette een keurig verzorgd aanvalsspel neer. Barry van der Waa had het vizier op deze ochtend op scherp en zette twee afstandstreffers op zijn naam. De Mijdrechtenaren waren duidelijk niet van plan de Haagse ploeg in de wedstrijd te laten komen. Door sterk verdedigend werk van het tweede aanvalsvak had Futura een flink aantal éénschotsaanvallen, waardoor het andere vak gelegenheid kreeg om de voorsprong uit te breiden. Echter wist Futura toch iets terug te doen door gebrek aan scherpte en zo ging Atlantis met een 3-7 voorsprong de kleedkamer in.

Het devies voor de tweede helft was om nog directer te korfballen, om zo tot effectievere aanvallen te komen. Een mooi opgezette beginbal op de dames Sandra en Joyce Gortenmulder werd verzilverd en zo kon de voorsprong worden uitgebouwd naar 3-8. De Haagse ploeg leek al vroeg in de tweede helft verslagen. Het eerste aanvalsvak, wat in de eerste helft elkaar nog lastig kon vinden, kwam meer op dreef. Arjen Markus wist nu ook van afstand de korf te vinden en via een strafworp van Remco Schouten beloonde het vak zichzelf voor de geleverde inspanning. De overige meegereisde ploeggenoten Lisanne Reurings en Kim Stolk en ook reservespeler Jacco van Koeverden Brouwer werden in het veld gebracht om de tegenstander het laatste zetje te geven. Met gemak werd de score uitgebreid naar 9-15 via mooie afstandstreffers van Martijn de Horde, Sandra Pronk en Jacco van Koeverden Brouwer. Met een resultaat van 10-17 in het voordeel van de Mijdrechtse ploeg klonk het eindsignaal van de scheidsrechter.

Atlantis 3 kan terugkijken op een prima uitgangspositie richting het vervolg van de veldcompetitie. De Mijdrechtse ploeg deelt de eerste plek met concurrent KVS/Maritiem en Atlantis zal er alles aan doen om het seizoen in 2015 af te sluiten met een kampioenschap en promotie naar de volgende klasse.

De spelers van Atlantis 3 hebben goede zaken gedaan in de voorlopig laatste wedstrijd van de veldcompetitie. Concurrent Futura 3 werd verdiend met ruime cijfers verslagen, waardoor het door H.W. van der Laan gesponsorde team als herfstkampioen de eerste helft van de veldcompetitie afsluit. In alle vroegte werd naar Den … Lees meer »