Drukke start van ACC in Nieuwveen

Geplaatst op: 20 oktober 2014

Zondag 19 oktober is de Amsterdamse Cross Competitie (ACC) van start gegaan op een mooi parcours rondom het zwembad in Nieuwveen. Leden van de UWTC wielren hadden hier een mooi parcours gemaakt. Na de start volgde een lange strook richting de parkeerplaats van de golfclub. Natuurlijk zaten er een aantal slingers in over het talud, werden de bomen gebruikt als slalom en haalde een S-bocht de snelheid er flink uit. De bocht vlak voor de finish was verraderlijk glad en diverse renners hebben hier bodemonderzoek gedaan. Ook het net gestorte zand van het beachvolleybal veld werd flink getest en vertoonde gedurende de wedstrijd steeds diepere sporen. Sommige renners reden er door of er geen zand lag.... andere showde prachtige salto's voorover (met fiets) en sommige testte de veerkracht van het zand en lieten zich spontaan omvallen, oftewel het publiek kon hier genieten!

De jongste jeugd reed een korter parcours. Met 25 jeugdrenners was er een mooie opkomst. De medailles gingen bij de jongste jeugd naar: Nienke Veenhoven (DTS), Christiano Wilhaus (Swift) en Duuk van der Haagen (de Bataaf) en bij de oudste jeugd naar: Niek Voogt (de Amstel), Bob Gerritsen (de Bollestreek) en Sergingho Wilhaus (Swift).
Hierna stonden maar liefst 58 40+-renners te trappelen van ongeduld. De 40+ groep is al jaren een sterk startveld in de ACC en de van de 40- naar 40+ 'gepromoveerde' renners stonden dus enigszins gespannen aan de startstreep. Ron Vroom (Excelsior) ging vandaag weer door wat hij vorig jaar ook veel deed bij de ACC, en dat is winnen! Op het niet aanwezige podium werd hij geflankeerd door Hamish Morrin (Gaul) en Peter Reitsma (de Bollestreek). Met een mooie gieter met bloemen mochten zij weer huiswaarts gaan.

Bij de 40- was de overmacht van thuisrijder Bas de Bruin erg groot, bij de eerste doorkomst had hij de koppositie al te pakken en zijn voorsprong werd ook steeds groter. Maar 8 renners werden niet door hem gedubbeld! Hierachter ontspon zich een leuke wedstrijd. Etienne Lenting ging de eerste rondes onderuit, maar gedurende de wedstrijd wist hij zich weer goed naar voren te rijden. Zodoende streden de UWTC-ers Etienne, Luuk van Vliet en Tommy Oude Elferink voor de overige 'podiumplaatsen'. Tommy 2e en Etienne 3e. Achter dit geweld kwamen 2 junior rijders in zicht. Teun Mouris (de Amstel) wist Bart de Veer (UWTC) voor te blijven.
Ook bij de nieuwelingen/dames klasse was er één renner oppermachtig. Victor Broex (de Amstel) mengde zich al gauw onder de 40- renners en reed overtuigend naar de winst. Was het 40- podium groen gekleurd, het podium bij de nieuwelingen was in Amstel kleuren want Koen Warnier en tweelingbroer Menno Broex mochten ook een gieter bloemen in ontvangst nemen. De beste dame finishte op plaats 8. Lorena Wiebes (UWTC) rijdt nationaal ook goed mee en was vandaag de snelste dame van het veld.

Zondag 19 oktober is de Amsterdamse Cross Competitie (ACC) van start gegaan op een mooi parcours rondom het zwembad in Nieuwveen. Leden van de UWTC wielren hadden hier een mooi parcours gemaakt. Na de start volgde een lange strook richting de parkeerplaats van de golfclub. Natuurlijk zaten er een aantal … Lees meer »