Broodnodige driepunter voor KDO 1 tegen Bloemendaal 1

Geplaatst op: 27 oktober 2014

Na het competitieloze weekend van vorige week, speelde KDO 1 afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Bloemendaal 1. De ploeg uit de kustplaats verloor haar eerste drie wedstrijden in de competitie, maar won vervolgens twee keer op rij, waaronder met 4-2 tegen titelkandidaat Roda’23. Voor de ploeg van trainer Raymond de Jong was het vandaag zaak om uit de onderste regionen te komen en aansluiting te gaan vinden met de middenmoot.

In de eerste helft deden beide ploegen weinig onder voor elkaar. Bloemendaal gebruikte veelvuldig de lange bal en gokte op hun fysieke sterkte in de duels. Met name hun laatste man wilde regelmatig de behendige rechtsbuiten bereiken. Er gebeurde in het eerste half uur toch weinig noemenswaardig, maar in de 30e minuut was, tot groot genoegen van het thuispubliek, de eerste kans voor KDO direct succesvol. Vanaf de linkerkant wist Rick Kruit met een strakke voorzet Mathijs van Rijn op zijn hoofd te bedienen. Van Rijn aarzelde niet en kopte bij de tweede paal hard de 1-0 tegen de touwen. Tien minuten later werd matig opbouwen van KDO hard afgestraft, toen uiteindelijk de spits van Bloemendaal teveel ruimte kreeg in het zestienmetergebied en zodoende de gelijkmaker kon aantekenen, 1-1. Vlak voor rust werd aanvoerder Sven Vlasman nog een gele kaart aangesmeerd door theatraal optreden van de doelman van de gasten.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en wisten de Kwakelaars in een kwartier tijd de wedstrijd naar hun hand wist te zetten. In de 65e minuut werd Joeri Stange onderuitgehaald in het zestienmetergebied, waardoor KDO een penalty kreeg. Rick Kruit ging achter de bal staan en schoot onberispelijk de 2-1 in de rechterhoek. Gesteund door deze voorsprong kregen de Kwakelaars meer ruimte voorin om te voetballen en beloonde zichzelf hiervoor in de 80e minuut. Na een slimme steekpass van Mathijs van Rijn was invaller Menno Lingeman sneller dan zijn tegenstander en kon schuin alleen op doel aflopen. De inzet van Menno werd echter nog gekeerd door de doelman van Bloemendaal, maar in de rebound was het wel raak via Joeri Stange, 3-1. Vlak voor tijd werd de wedstrijd nog onnodig spannend, toen de Bloemendalers bij de tweede paal de 3-2 binnenkopten, wat uiteindelijk ook de eindstand betekende.

Door deze driepunter stijgen de Kwakelaars naar de zevende plaats op de ranglijst. Met name de vertoonde vechtlust aan Kwakelse kant geeft een hoopgevend gevoel richting de volgende wedstrijden. Allereerst speelt KDO 1 aankomende dinsdag een oefenwedstrijd tegen Argon 1, die fier aan kop staan in de zaterdag tweede klasse. Aankomende zondag speelt het eerste vervolgens om 14:00 uur op het Pim Mulier sportpark tegen subtopper DSS, die in haar eerste zeven wedstrijden gemiddeld twee punten wisten te pakken.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Michael Meijer, Mathijs Molleman, Mitchell Smits, Joris Kortenhorst, Sven Vlasman, Bart van der Tol, Rick Kruit (75e Menno Lingeman), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na het competitieloze weekend van vorige week, speelde KDO 1 afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Bloemendaal 1. De ploeg uit de kustplaats verloor haar eerste drie wedstrijden in de competitie, maar won vervolgens twee keer op rij, waaronder met 4-2 tegen titelkandidaat Roda’23. Voor de ploeg van trainer Raymond de … Lees meer »