CSW laat punten liggen

Geplaatst op: 3 november 2014

Op de warmste 1 november sinds 1901 begon CSW de wedstrijd tegen UVV hetzelfde als vorige week: te slap.

Het stugge UVV kon eenvoudig overeind blijven tegen het hoger ingeschatte team van CSW. De wisselvallig leidende scheidsrechter hield het kort en gaf al snel geel aan Jelle van den Bosch. Het scheelde niet veel of de behendige linksbuiten van UVV had de score in de 14e minuut geopend. Zijn verdediger Vincent Wens kon het ternauwernood voorkomen. De beste kansen in de eerste helft kregen de broertjes Cornelissen; Dave had teveel tijd nodig na een prima dieptepass van Sander Kunkeler en Mike schoot twee keer van dichtbij tegen de keeper aan.

In de tweede helft zette CSW vanaf de aftrap veel meer aan. Het baltempo was hoger, er werden meer duels gewonnen en er kwamen ook meer kansen. Een schot van Vincent van Hellemondt was niet hard genoeg om de keeper te verrassen. Een echte verrassing was echter de plotselinge tegengoal van UVV door een prima kopbal na een vrije trap, 0-1. Twee minuten daarna was het bijna gelijk toen Berry Kramer op doel kopte na een vrije trap van Nick van Asselen. De frustratie over de onterechte achterstand en wisselvallige leiding leidde zelfs tot een klein opstootje, waarbij geen kaarten uitgedeeld werden. Mike Cornelissen had daarvoor al wel een gele kaart ontvangen na aanmerking op de leiding. CSW hield gelukkig het koppie erbij en bleef aandringen op zoek naar de gelijkmaker. Na één van de vele vrije trappen net buiten het strafschopgebied kwam de bal via de kluts bij Vincent van Hellemondt, maar zijn schot belandde weer in de handen van de sterke keeper. De tijd begon te dringen en Justin Blok werd als extra aanvaller ingebracht voor Vincent Wens. Nadat Vincent van Hellemondt van dichtbij over had gekopt kreeg in de 85e minuut de nummer 6 van UVV zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Uit de spelhervatting kwam Dave Cornelissen vrij op links en zijn voorzet werd door Berry Kramer perfect tegendraads ingekopt, waarmee de stand met 1-1 weer in evenwicht was. Dave Cornelissen werd nog licht geblesseerd gewisseld door Robert de Kuijer. CSW ging nog voor de winst, maar de scheidsrechter trok tot ergernis van het thuispubliek veel te weinig blessuretijd bij. Dit gelijke spel voelde als onnodig puntverlies, zeker nadat achteraf bleek dat zowel Argon als Woudenberg verloren hadden. In ieder geval is het wel erg spannend aan kop van de ranglijst met 6 clubs binnen 4 punten van elkaar.

Op de warmste 1 november sinds 1901 begon CSW de wedstrijd tegen UVV hetzelfde als vorige week: te slap. Het stugge UVV kon eenvoudig overeind blijven tegen het hoger ingeschatte team van CSW. De wisselvallig leidende scheidsrechter hield het kort en gaf al snel geel aan Jelle van den Bosch. … Lees meer »