Atalante H1 komt net tekort tegen Prima Donna

Geplaatst op: 3 november 2014

Prima Donna Kaas heren 2 was voor Atalante in Huizen de eerste tegenstander uit de top drie. Een mooie gelegenheid om te kijken waar de A-side media gesponsorde heren nu echt staan als debutant in de promotieklasse. Met Rick uit heren 2 voor de afwezige Yorick begonnen de Vinkeveners weer sterk, maar ditmaal ging het vlammetje te vroeg uit. Atalante nam brutaal een 1-2 voorsprong, maar kon deze niet over de streep trekken. De krappe selectie brak het team ditmaal wel op. Het positieve nieuws is dat er weer twee punten in de pocket zitten en de (gedeelde) tweede plek nog steeds voor Atalante is.

Zoals gebruikelijk begon Atalante overtuigend. Prima Donna is een team van ervaren spelers en (zeer) jonge talenten met een goede pass en een krachtige aanval. Maar de thuisclub stuitte aanvankelijk op een uitstekende Vinkeveense blokkering. Pas bij 1-7 herpakte Prima Donna zich en gaf het Atalante een koekje van eigen deeg. Een aantal killblocks later was de stand weer gelijk. Daarna ontspon zich een gelijkwaardig gevecht. Maar omdat de pass niet optimaal was bleef het voor Atalante lastig om de openingen te vinden. In de slotfase was het de thuisclub die wist door te drukken, 25-21.

Het brak Atalante niet. Want ook de tweede set begon uitstekend, 1-6. In deze set lukte het spelverdeler Frans wel zijn aanvallers vrij te spelen en Bas, Leroy, Iwan en Erik profiteerden daar volop van. Toen de toch al vrij irritante Huizenaren hun ongenoegen op de scheidsrechter gingen richten, drukte Atalante goed door. Het was Iwan die de passers van Huizen tot wanhoop bracht en de set vanaf 16-18 uitstekend uitserveerde, 16-25.

In de derde set ging het lange tijd gelijk op. Met Jeroen voor Frans kwam er iets meer snelheid en variatie in de aanval, maar ook Prima Donna bleef fraaie punten maken. Totdat de aanvoerder van de thuisclub zijn ongenoegen wederom liet blijken en geel kreeg. Atalante liet zich niet intimideren en drukte nu in de slotfase wel goed door, 23-25 en een onverwachte 1-2 voorsprong.
Maar daarmee bleek de accu wel leeg. En paar slordige ballen in de beginfase van de vierde set zorgde ervoor dat Prima Donna al snel een gat kon slaan, 13-3. Twee time outs en een wissel konden het tij niet meer keren, 25-13.

Ook in de vijfde set kon Atalante zich niet meer opladen. Wederom een vlotte achterstand, 8-3 bij de wissel, waarmee het verzet definitief was gebroken. Met 15-7 pakte Prima Donna de laatste set en daarmee de 3-2 overwinning.

Enige teleurstelling na afloop bij de Vinkeveners, want ze waren dichtbij een verrassing. Maar achteraf toch tevreden met de twee punten waarmee Atalante nog volop meedoet in de top drie. Dit omdat koploper VTC Woerden met 3-1 verloor van Unicornus. En laat die laatste nou de tegenstander zijn in de komende thuiswedstrijd van Atalante, aanstaande vrijdag om 21.15 in De Boei.

Prima Donna Kaas heren 2 was voor Atalante in Huizen de eerste tegenstander uit de top drie. Een mooie gelegenheid om te kijken waar de A-side media gesponsorde heren nu echt staan als debutant in de promotieklasse. Met Rick uit heren 2 voor de afwezige Yorick begonnen de Vinkeveners weer … Lees meer »