Veenland volleybaldames  winnen van Atalante

Veenland volleybaldames winnen van Atalante

Geplaatst op: 3 november 2014

Thuis in Sporthal De Boei speelden de dames van Atalante j.l. vrijdag tegen Veenland 1. Het Wilnisse Veenland is een mix van ervaren- en jonge speelsters. Atalante dames 4 staat voor het grootste deel uit routiniers. Vorig seizoen behaalde Veenland tot aan de Kerst slechts een paar punten vanwege de instroom van nieuwe speelsters. In de 2e helft van de competitie werd er al een forse stap voorwaarts gemaakt. Dit seizoen heeft Veenland die ingeslagen weg tot nog toe voortgezet. Trainer Kees Ruiter bracht een kleine wijziging in het systeem aan,maar ondanks dat deze wijziging er nog niet helemaal ingeslepen zit, won het team 4 van de 5 gespeelde wedstrijden. Atalante stond voor deze wedstrijd nog een plaats boven Veenland, maar dit met 2 wedstrijden meer gespeeld.
Kortom een streekderby waarbij beide partijen kans op de overwinning maakten.

In de eerste set ging het tot aan 10 punten gelijk op. Daarna liep Veenland iets uit, mede door de fraaie aanvallen van Anniek de Jong. Atalante kon niet meer bijkomen en verloor de set met 16 – 25.
De tweede set was het verschil in punten steeds klein. De voorsprong van Atalante werd door Veenland aan het eind van de set pas te niet gedaan. Het werd een nek aan nek race die eindigde in het voordeel van Veenland met 25 -27.
Atalante nam ook in de 3e set het voortouw en Veenland had moeite om de service van Georgette Ruizendaal om te zetten in een goede pass. De Vinkeveense ploeg liep flink uit naar 14 – 5 en Veenland coach Nico de Jong had beide time-outs nodig om het tij te keren. De Wilnisse ploeg kwam daarna sterk terug en de overwinning werd een echte titanenstrijd. Met maar liefst 30 – 32 op het telbord, ging ook de set uiteindelijk naar Veenland.
Een poging van Atalante om de eer te redden door de laatste set te winnen mislukte. Hoewel Veenland de set bepaald niet cadeau kreeg, won het met 19 – 25. De volle 5 punten gingen mee terug naar Wilnis.

Thuis in Sporthal De Boei speelden de dames van Atalante j.l. vrijdag tegen Veenland 1. Het Wilnisse Veenland is een mix van ervaren- en jonge speelsters. Atalante dames 4 staat voor het grootste deel uit routiniers. Vorig seizoen behaalde Veenland tot aan de Kerst slechts een paar punten vanwege de … Lees meer »