001 - Homan Zonnepanelen
Brand bij de Veenmolen in Wilnis?

Brand bij de Veenmolen in Wilnis?


Geplaatst op: 6 november 2014

Dinsdagavond 4 november rukte de brandweer uit met vier wagens. Er kwam rook uit de Veenmolen in Wilnis en achter een van de ramen flakkerde rood licht.

Het ging gelukkig om een oefening. Slangen werden uitgerold en brandweerlieden gingen de molen binnen, waarin behalve rook en “vuur”, ook drie “gewonden” werden aangetroffen. Die werden in veiligheid gebracht, wat niet meeviel door de krappe zolders en steile trappen. Maar de oefening kwam tot een goed einde en rond half tien konden de ruim twintig brandweerlieden en hun begeleiders weer naar huis. Hopelijk is de ervaring die ze opdeden niet nodig, maar het geeft de molenaar een goed gevoel dat de brandweer nu meer weet van het blussen van molens.

De molen staat er nog! Zoals elke week zal hij zaterdag weer gewoon draaien en open staan voor bezoekers. De verkoop van molenspeculaas gaat dan weer door, nu ook met speculaaspoppen. De opbrengst is voor het behoud van deze en andere Utrechtse molens.

Het adres is Oudhuijzerweg 109 in Wilnis.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brand bij de Veenmolen in Wilnis?

Dinsdagavond 4 november rukte de brandweer uit met vier wagens. Er kwam rook uit de Veenmolen in Wilnis en achter een van de ramen flakkerde rood licht. Het ging gelukkig om een oefening. Slangen werden uitgerold en brandweerlieden gingen de molen binnen, waarin behalve rook en “vuur”, ook drie “gewonden” … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: