Dikverdiende ruime overwinning voor KDO 1

Geplaatst op: 10 november 2014

Na de spraakmakende 3-1 nederlaag van vorige week tegen DSS, speelde het eerste elftal van KDO afgelopen zondag thuis tegen Blauw Wit Amsterdam. De hekkensluiter in de derde klasse C, wisten in hun eerste acht wedstrijden vier punten te behalen, drie minder dan KDO op voorhand. Trainer Raymond de Jong kon deze middag niet beschikken over de geschorste Doron Borger en de geblesseerden Timo Kas en Mitchell Smits.

De tactiek van KDO was van meet af aan duidelijk: direct de Amsterdamse opbouw onder druk zetten en een snelle openingsgoal maken. Het Kwakelse publiek werd op hun wenken bediend, want na vijf minuten spelen stond KDO al met 2-0 voor. In de 2e minuut kregen de Kwakelaars een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Jim Klijn wist de bal bij de tweede paal te krijgen, waarna Mathijs Molleman de bal naar Sven Vlasman doorkopte, die vervolgens in het vijfmetergebied de 1-0 tegen de touwen kopte. Drie minuten later gaf Joeri Stange een slimme steekbal op Menno Lingeman. Lingeman behield het overzicht aan de rechterkant van het veld en bediende de inlopende spits Mathijs van Rijn op zijn wenken. Van Rijn twijfelde niet en schoot berispelijk de 2-0 binnen.
Kortom, een zo gehoopte droomstart voor KDO na het jammerlijke verlies van vorige week.
In de 15e minuut schoot Joeri Stange de bal in de kluts op de paal, waarna vijf minuten later in ene
de aansluitingstreffer door de bezoekers werd gemaakt. Op de rand van het zestienmetergebied schoot een Amsterdammers aanvaller de bal in het Kwakelse doel, 2-1.

In de 28e minuut werd het doelpunten verschil weer terug gebracht naar twee. De nadrukkelijke aanwezige Joeri Stange wist, met opnieuw een steekbal op maat, aanvoerder Sven Vlasman één op één met de Amsterdamse doelman te zette. Sven bleef koelbloedig en schoot de bal in de rechterhoek, 3-1. Twee minuten later werd Joeri Stange onderuitgehaald in het zestienmetergebied, waardoor KDO een penalty kreeg. Bart van der Tol, die afgelopen vrijdag bekendmaakte vader te gaan worden, schoot de bal beheerst in de rechterhoek, 4-1. Vijf minuten voor rust wist Blauw Wit Amsterdam toch nog iets terug te doen, toen een vrije trap vanaf links over de Kwakelse muur heenging en in de linkerhoek belandde, 4-2. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de eerste twintig minuten van de tweede helft gebeurde er weinig noemenswaardig op het veld. In de 65e minuut ontsnapte KDO toen de Amsterdamse spits naar de grond ging in een duel met doelman Tim ten Brink in het zestienmetergebied. De scheidsrechter zag er geen penalty in, waarna KDO vijf minuten later de wedstrijd definitief besliste. Na een verre uittrap van Tim ten Brink, kopte Mathijs van Rijn de bal door, waarna Joeri Stange vervolgens de 5-2 kon maken. In de 76e minuut wist, de prima op dreef zijnde, Joeri Stange twee man te omspelen en de bal en vervolgens de bal panklaar op het hoofd van Danny ten Hoope te leggen. Voor Danny was het een koud kunstje om de 6-2 binnen te koppen. Vlak voor tijd kreeg een Amsterdamse verdediger zijn tweede gele kaart van de middag, maar aan de stand veranderde erin het laatste kwartier niets meer.

Door deze welkome driepunter is KDO gestegen naar de achtste plaats van de ranglijst. Volgende week is het eerste vrij, waarna op zondag 23 november de competitie wordt hervat met een uitwedstrijd tegen Schoten.

Opstelling KDO 1: Tim ten Brink, Danny ten Hoope, Joris Kortenhorst (76e Quirijn Alderden), Mathijs Molleman, Michael Meijer, Jim Klijn (76e Sjors Kas), Sven Vlasman, Bart van der Tol, Menno Lingeman (55e Rick Kruit), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na de spraakmakende 3-1 nederlaag van vorige week tegen DSS, speelde het eerste elftal van KDO afgelopen zondag thuis tegen Blauw Wit Amsterdam. De hekkensluiter in de derde klasse C, wisten in hun eerste acht wedstrijden vier punten te behalen, drie minder dan KDO op voorhand. Trainer Raymond de Jong … Lees meer »