Atalante heren 1 blijft verrassen: koploper

Geplaatst op: 10 november 2014

De opening van de eerste set was weer spectaculair. Erik kon na een perfect uitgevoerde staffel de eerste bal volkomen vrij inhakken. Maar daarmee leek het heilige vuur gelijk een beetje gedoofd. Puntje voor puntje liep Atalante nog wel uit, maar bij een 19-12 voorsprong stokte de aanval. Unicornus kon nog wat terugkrabbelen maar de setwinst kwam niet echt in gevaar, 25-21.

Er lag een soort matheid over de ploeg die ook in het begin van de tweede set bleef hangen. Er ging te veel fout in passing, aanval en verdediging en Unicornus werd niet echt onder druk gezet. De gasten profiteerden dankbaar en liepen uit naar 12-16. Een time-out schudde de thuisploeg wakker. Als het dan niet echt lekker loopt, dan maar hard werken. En dat deden de Vinkeveners. Het leverde twee fraaie ralleys op die door Atalante werden gewonnen. Toen Bas in een ultieme poging een bal met 1 hand kon blokken werd het vuurtje nog wat verder opgestookt en kwam Atalante terug in de set, 17-18. Een sterke servicebeurt van Yorick en twee killblocks van Bas en Erik waren Unicornus te machtig en Atalante pakte op fraaie wijze alsnog de tweede set, 25-22.

Daarmee was de weerstand van Unicornus wel gebroken. In de derde set konden ze het nog even bijbenen, maar door goed serveren werd een gat geslagen, 17-11. Jeroen kon naar hartenlust het midden bedienen waar Yorick vrijwel elke bal raak sloeg. Het was Iwan die met een geweldig blok op hun beste aanvaller de set resoluut afmaakte, 25-14.

Ook in de vierde set stuitte Unicornus op een ijzersterk blok. En werd dat blok dan een keer gepasseerd dan stond de verdediging als een huis. Via 6-3 liep Atalante uit naar 16-8. Met Frans voor Jeroen was het weer even wennen in de aanval. Unicornus had nog een laatste stuiptrekking, 20-16, maar de zege kwam voor Atalante geen moment echt in gevaar. Het was de uitstekende spelende Yorick die de set mocht uitserveren, 25-19. Daarmee boekte Atalante op karakter een fraaie 4-0 overwinning en daarmee de volle vijf punten.

Omdat Unicornus vorige week VTC Woerden versloeg, staat Atalante na deze 4-0 zege nu alleen aan kop. Vrijdag 14 november gaat Atalante naar Woerden. Omdat ook heren 2 (overigens ook aan kop in de 2e klasse!) op vrijdagavond speelt, gaat er een jonge speler uit Heren 5 mee. De week daarop (donderdag 20 november) speelt Atalante in Amsterdam tegen KVA. Twee zware tegenstanders voor de boeg dus. Maar voorlopig nog maar even genieten van deze heerlijke positie.

Sportieve groet,
Annemarie Bakker

Atalante heren 1 beleeft een uitstekende start van de competitie. Daar waar de concurrentie regelmatig punten laat liggen, geeft Atalante heel weinig weg. Ditmaal moest Unicornus met een 4-0 nederlaag terug naar Bunschoten-Spakenburg. En daarmee zijn de Vinkeveense heren zomaar koploper in de promotieklasse! De opening van de eerste set … Lees meer »