Atalante dames 3 pakt tien punten in een week

Geplaatst op: 17 november 2014

Op vrijdag 7 november en woensdag 12 november speelde het derde damesteam, gesponsord door GT.Bunck, weer twee competitiewedstrijden. Met een volledig team werd op vrijdag met 0-4 gewonnen van Smashing Velsen D1; op woensdag werd in Zaandam met slechts zeven dames The Setfighters met 0-4 aan de zegenkar gebonden. Door deze overwinningen blijft dames 3 op een knappe vijfde plaats staan.

Vrijdag 7 november was het jonge Smashing Velsen uit IJmuiden de tegenstander. In de kustplaats haalde GT.Bunck dames 3 alleen in de eerste set haar eigen niveau (9-25). De overige drie sets had Atalante het moeilijk om te blijven volleyballen. Het team ging mee rommelen met Smashing Velsing, wat zelf gelukkig minder fouten ging maken. Voor het eerst waren ingrepen van coach Hettie Schockman nodig. Wel werden de overige drie sets gewonnen (22-25, 23-25 en 22-25).

Vijf dagen later stond de volgende wedstrijd al op het programma. De Vinkeveense ploeg moest het deze wedstrijd doen zonder Agnetha Janssen en Nancy Lijten (ziek). Gelukkig bleven er zeven zeer gemotiveerde dames over om de overwinning binnen te slepen.

De eerste set werd begonnen met Mirjam van der Strate aan de kant. Sandra de Boer startte op spelverdeling, Fenny Bijlsma op diagonaal, Judith van Rossum en Agnes Nelis op midden en tot slot Denise van der Laan en Daniëlle van der Horst op buiten.
Er werd niet heel best gestart; het team speelde mat en kwam op achterstand. Mirjam werd binnen de lijnen gebracht voor meer aanvalskracht en dit had het gewenste resultaat. Via een 20-18 achterstand, stoomde het team via 22-22 door naar een 22-25 overwinning.

De tweede set werd gestart zoals de eerste set geëindigd werd. Het was deze set duidelijk dat dames 3 met slechts één doel naar Zaandam was gekomen. Met veel servicedruk en variatie aan het net werd snel een grote voorsprong gepakt. The Setfighters kon het hoge tempo niet bijbenen en met 14-25 ging ook de tweede set de Vinkeveense ploeg.

De derde set nam Daniëlle de plek over van Fenny op diagonaal en Denise kwam er in op buiten. Deze wisselingen zorgden voor een rommelig begin, maar het team bleef wel aanvalsdruk houden. Dankzij sterk blokkerend werk van Agnes en Judith en een mooie serviceserie van Mirjam en Daniëlle hield Atalante een lichte voorsprong. Toen halverwege de set een netduel eindigde in een blessure bij een speelster van The Setfighters was hun verweer gebroken. Daarmee werd de derde set wederom een prooi voor Atalante (18-25).

De blessure werkte nog door in de vierde set, maar ook het feit dat iedereen weer op de eigen plek stond pakte heel positief uit. Met Daniëlle op haar vertrouwde plek op midden en Judith even aan de kant liet Atalante weer mooi volleybal zien. De pass lag prima deze set, waardoor setter Sandra het spel naar hartenlust kon verdelen. Iedereen kwam lekker aan scoren toe en met name Fenny pakte veel punten mee op de diagonaal. Deze set kwam Atalante geen moment in de problemen en met 10-25 ging de laatste set en behaalde dames 3 een mooie, collectieve overwinning.

Na tien punten uit twee uitwedstrijden mag Atalante eindelijk thuis weer haar kunsten laten zien. Aanstaande vrijdag, 21 november, speelt dames 3 om 21.15 uur tegen VCH D4, dat op de negende plaats staat.

Op vrijdag 7 november en woensdag 12 november speelde het derde damesteam, gesponsord door GT.Bunck, weer twee competitiewedstrijden. Met een volledig team werd op vrijdag met 0-4 gewonnen van Smashing Velsen D1; op woensdag werd in Zaandam met slechts zeven dames The Setfighters met 0-4 aan de zegenkar gebonden. Door Lees meer »