Dames 1 en het gevecht tegen zichzelf

Geplaatst op: 17 november 2014

Op dinsdag 11 november moest dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, richting Amsterdam, om een belangrijke wedstrijd te spelen tegen de nummer 11. Deze wedstrijd moesten we winnen, zodat we uit de gevarenzone zouden blijven. Na het zoeken van een scheids, begonnen we vol goede moed met onze wedstrijd.

De eerste set begon al meteen matig. De ballen werden slecht opgevangen en we stonden elkaar maar wat aan te kijken. Na een achterstand van 7 punten, begonnen we warm te worden. De inhaalslag was weer begonnen en de dames werden weer fanatiek. Maar de meiden aan de overkant lieten zich niet kennen, zij gingen gewoon door met hun eigen spelletje. Met een paar balletjes in het gat dat aan de rechter kant zat, scoorden we nog wat punten. Maar het was niet genoeg, we verloren met 18-25.

De tweede set ging een stuk beter. We hadden een kleine voorsprong en die wilden we ook zeker behouden. Er werd hard gewerkt, maar er werden ook een aantal onnodige fouten gemaakt. Af en toe waren er weer wat onduidelijkheden in het veld en dat was jammer. Toch hielden we het tempo goed bij! De dames aan de overkant zakten wat in en daar maakten we gebruik van. Er werd heerlijk geserveerd en daar had de tegenstander veel moeite mee. Na een aantal prachtige services, hebben wij deze set gewonnen met 25-21.

De derde set ging weer matig. Brenda en Wilma begonnen deze set aan de kant. We begonnen weer met een aardige achterstand, omdat de ballen niet goed opgevangen werden. Na een aantal punten begonnen wij de punten weer een beetje in te halen. Jessica werd even gewisseld voor Wilma, waarna de inhaalslag weer voortgezet kon worden. Er werd keihard gevochten tot de laatste puntjes en het was nog mogelijk om de set te winnen. De meiden aan de overkant verslapten en daar maakten we gebruik van. 13-19 stond het en de meiden bleven werken tot de achterstand werd ingehaald. Helaas was het niet genoeg en kwam de tegenstander weer terug. We verloren met 23-25.

De vierde set was de belangrijkste set, we konden nog steeds winnen! Jessica en Wilma begonnen deze set aan de kant. Het begin van de set ging gelijk op, om en om werd er gescoord. Helaas begon de tegenstander uit te lopen. 7-11 stond het, we moesten nu echt gaan werken voor de punten. Maar het wilde niet lukken deze set.. Aan de overkant werd het ‘geheime wapen’ ingezet, een heel lang meisje op de middenpositie. Zij sloeg de ballen kei hard en daar hadden we moeite mee. De laatste set hebben wij helaas verloren met 10-25.

Het leek alsof we er deze wedstrijd allemaal niet echt bij waren. Gelukkig hebben we nog 1 puntje kunnen pakken. Aanstaande maandag hebben we onze volgende wedstrijd, dan gaan we weer knallen!

Op dinsdag 11 november moest dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, richting Amsterdam, om een belangrijke wedstrijd te spelen tegen de nummer 11. Deze wedstrijd moesten we winnen, zodat we uit de gevarenzone zouden blijven. Na het zoeken van een scheids, begonnen we vol goede moed met Lees meer »