De Vinken C1 ondanks winst niet tevreden

Geplaatst op: 17 november 2014

Zonder de geblesseerde Max de Haan trad de ploeg aan tegen OVVO C2. Een ploeg die te pakken moest zijn. Met Ravi Brockhoff, Tom Vis, Femke Vousten en Jiska Kroon in de eerste aanval startte de ploeg furieus. Binnen drie seconden was er al een grote kans voor Ravi. Twee minuten later was het raak. Na een dieptepass van Tom scoorde Ravi de 1-0. Het spelbeeld was inmiddels al redelijk duidelijk geworden.
De verdediging met Finn Kroon, Mark de Rooij, Zoë van Dasler en Bente Claassen hield het goed dicht. Sterker nog, ze gaven OVVO nagenoeg geen kans. De aanval kreeg dan ook veel ballen, maar het vizier stond niet echt op scherp. Maar dat niet alleen, door de vele plaats- en vangfouten was het van beide kanten een rommelige wedstrijd. Desondanks scoorde Femke Vousten van afstand de dik verdiende 2-0. Na de vakwisseling was het gelijk OVVO dat haar kans schoon zag en de nieuwe verdediging verraste, maar gelukkig ging de bal net mis. Het was echter illustratief voor de ietwat gemakzuchtige en nonchalante houding van sommige Vinkenspelers.
Ook de tweede aanval had problemen met scoren. Er werden wel kansen gecreëerd, maar geen daarvan trof doel. Nadat halverwege de eerste helft de bezoekers op 2-1 waren gekomen, scoorde Finn na een zeer lange aanval, met diverse schoten en kansen, eindelijk via een strafworp de 3-1. Twee minuten voor rust bracht Ravi de stand op 4-1. Hij scoorde zelf nadat hij eerst een doorloopbal gemist had.

In de rust vertelde coach Ingrid Hagenaars de ploeg dat ze weliswaar veel en veel beter waren, maar dat ze uit de vele kansen wel de juiste kansen moesten kiezen. Niet schieten om het schieten, maar elke keer weer proberen te scoren! Met z’n allen.
De opdracht was dus duidelijk, maar de uitvoering bleek toch moeilijker dan gedacht.
Daarvoor was de tegenstand ook veel te gering. De Vinken kreeg genoeg kansen, maar daar werd iets te slordig mee omgegaan. Daarnaast werd er teveel gespeeld op de doorloopbal, iets wat bij meerdere teams van De Vinken het geval is, en te weinig op het schot. En dat terwijl de meeste spelers van de thuisploeg toch een redelijk (en ver) schot hebben.

Pas in de 15e minuut na rust doorbrak Femke met haar tweede afstandstreffer de ban: 5-1. Goed voorbeeld doet goed volgen; een minuut later was het Finn die met zijn eerste schot van de wedstrijd voor 6-1 zorgde. Zou de ploeg toch nog in de dubbele cijfers uitkomen. Het leek er een minuut later wel op. Een prima dieptepass van Finn op Zoë, die mooi afrondde: 7-1. De dubbele cijfers werden niet gehaald. Wel was het Femke Vousten die met haar derde treffer de stand op 8-1 bracht, maar dat was in de laatste minuut voor de wedstrijd.

Al met al een gemakkelijke overwinning voor De Vinken C1. Maar ook een overwinning die eigenlijk veel hoger had moeten uitvallen. Genoeg werk aan de winkel. Over twee weken wacht Atlantis C1. Een geduchte concurrent, maar aangezien de ploeg in de oefenwedstrijden al heeft laten zien dat het tegen beter spelende ploegen beter tot haar recht komt, heeft de ploeg daar genoeg vertrouwen in.

Na het kampioenschap op het veld, stond De Vinken C1 te trappelen om de zaalcompetitie te beginnen. In de oefenwedstrijden tegen Rohda en NOVA, die beiden een klasse hoger spelen, werd ruim gewonnen, en werd er leuk gespeeld. Zonder de geblesseerde Max de Haan trad de ploeg aan tegen OVVO … Lees meer »