Heren 4 wint thriller tegen Spaarnestad

Geplaatst op: 17 november 2014

Doordat naaste concurrent Unitas de afgelopen weken weer wat punten bij elkaar geknokt had, was het doel voor Heren 4 tijdens deze thuiswedstrijd tegen middenmoter Spaarnestad 15 duidelijk: winnen om te aansluiting te houden! Vaste middenspeler Rob was deze wedstrijd afwezig, maar oud-teamgenoot Martijn was beschikbaar om dit gat op te vullen.

Heren 4 heeft een aantal spelers die op meerdere plaatsen inzetbaar zijn en in de eerste set werd teruggegrepen op het spelverdelers-duo van vorig jaar, Mario en Wil. Spaarnestad begon deze set vol zelfvertrouwen en liepen hierdoor ook al meteen een aantal punten uit. Ondanks dat Spaarnestad tijdens de wedstrijd minder overtuigend aanviel dan ze tijdens het inslaan leken te kunnen, lukte het Heren 4 maar niet op gelijke hoogte te kunnen komen, waardoor de set uiteindelijk met 25-18 verloren werd.

Ondanks het verlies van de eerste set, maar gesterkt door het met vlagen rommelige spel van Spaarnestad, roken de heren van 4 bloed en met een tactische shuffle (Tim op buiten en Roy als spelverdeler) begonnen ze vol vertrouwen aan de tweede set. Vanaf het begin hielden ze dan ook controle over de set en bleven ze Spaarnestad steeds een paar punten voor. Door een wat langere service serie van Martijn, in combinatie met ijzersterk blokkerende voorspelers Tom, Ramon en Roy kon Heren 4 halverwege de set hun voorsprong verder uitbreiden. Aan het eind kwam Spaarnestad nog heel gevaarlijk dichtbij, maar door een tactische wissel (Wil erin voor Roy) konden ze heel knap de set toch met 25-21 naar zich toe trekken.

Je kon merken dat Spaarnestad hier niet helemaal op gerekend had, maar ondanks hun vele wissels konden ze de wedstrijd maar niet naar zich toetrekken. Atalante begon steeds meer gebruik te maken van gaten in hun verdediging en waar Heren 4 steeds enthousiaster begon te spelen en juichen na het scoren van punten, begonnen de kopjes bij Spaarnestad langzaam te hangen. Net als de eerste 2 sets bleef de servicedruk van Spaarnestad hun gevaarlijkste wapen. Door goed gebruik te maken van time-outs om deze te verstoren en door gewoon hun eigen spel te blijven spelen, kon Heren 4 op het laatste moment bij een stand van 23-21 ook in deze set de winst pakken met 25-21.

In het begin van de 4de set leek een deel van Spaarnestad 15 weer wat pit gevonden te hebben: de 3 wissels en hun coach begonnen langs de kant als ware cheerleaders te juichen en springen, echter zonder het door hun gewenste resultaat. Tot de 10 punten ging het ondanks de constante voorsprong van Atalante enigszins gelijk op, maar het enthousiasme van de Spaarnestad-bank kon niet overgebracht worden op hun veldspelers (ondanks alle wissels) en Heren 4 liep daarna steeds verder uit. Deze 4de set speelde Atalante tot het laatste moment vol concentratie, waardoor Spaarnestad deze keer geen kans kreeg om nog terug te komen met een 25-16 eindstand als resultaat.

Al met al een sterke wedstrijd van Heren 4, waarin ze hebben laten zien flexibel met de opstelling om te kunnen gaan, waarin harde smashes afgewisseld werden met tactische ballen achter het blok van Spaarnestad en waarin tegelijkertijd aan hun eigen kant vanuit de verdediging geen ruimte werd gelaten voor soortgelijke prikballetjes van Spaarnestad. Een terechte overwinning!

Doordat naaste concurrent Unitas de afgelopen weken weer wat punten bij elkaar geknokt had, was het doel voor Heren 4 tijdens deze thuiswedstrijd tegen middenmoter Spaarnestad 15 duidelijk: winnen om te aansluiting te houden! Vaste middenspeler Rob was deze wedstrijd afwezig, maar oud-teamgenoot Martijn was beschikbaar om dit gat op … Lees meer »