Sterke invalbeurt van Alyssa te Riele

VZOD winnaar van spannend duel

Geplaatst op: 18 november 2014

Na vorige week de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie vrij gemakkelijk te hebben gewonnen van SDO uit Hillegom stonden de korfballers van VZOD afgelopen zaterdag voor een veel lastigere opgave. Het Amsterdamse TRIAZ kwam op bezoek in de proosdijhal. Deze ploeg behoort zeker tot de kampioenskandidaten in deze klasse. VZOD maakt echter een sterke fase door. Trainer/coach Frits Visser: ”We hebben nu gelukkig een volledig fitte selectie, ik hoop dat we in tegenstelling tot vorig seizoen gevrijwaard blijven van blessures”.

VZOD begon scherp aan de wedstrijd en wist binnen 1 minuut via aanvoerster Dineke Westerhof een 1-0 stand op het scorebord te zetten. TRIAZ liet zich hier niet door uit het veld slaan en wist binnen 5 minuten de achterstand om te buigen naar een 1-3 voorsprong. Met name het tweede aanvalsvak van VZOD had moeite om kansen te creëren en dus te scoren. De jonge Thomas van der Zwaard heeft normaal gesproken een steunende rol en kan door zijn lengte de rebound voor zijn vakgenoten verzorgen. Zijn tegenstander in deze wedstrijd was nog langer dan hij en fysiek sterk. Via twee doelpunten van Josine Verburg wist VZOD de stand halverwege de eerste helft weer gelijk te trekken. Door middel van een goed opgezette aanval, gevolgd door een mooi afstandsschot kwamen de bezoekers nog eenmaal op voorsprong. Langzaam maar zeker kwam ook de tweede aanval beter in de wedstrijd en kon Martijn Vervark de stand gelijk trekken. Nu brak een sterke fase aan van de thuisploeg. Er werd scherp verdedigd en ook aanvallend werd het duel niet uit de weg gegaan. Dit leverde twee strafworpen op voor de blauw-zwarten uit Kudelstaart, die feilloos werden benut door Eric Spaargaren en Jessica Zijerveld. Zo werd de ruststand bepaald op 7-5.

Na de rust ging VZOD op de ingeslagen weg verder en wist binnen 3 minuten via een doorloopbal van Dineke Westerhof en een afstandsschot van Josine Verburg de marge op 4 doelpunten te brengen: 9-5. De wedstrijd was echter nog geenszins gespeeld. Doordat de thuisclub enkele opgelegde kansen niet wist te verzilveren en de bezoekers tweemaal scoorden was er zeker sprake van een spannende slotfase. Met nog een kwartier te spelen verving coach Visser de niet lekker in de wedstrijd zittende Donja Passies voor de jonge Alyssa te Riele. Twaalf minuten voor tijd stond de 11-9 op het scorebord. In het laatste gedeelte van de wedstrijd was er meer sprake van spanning dan van goed korfbal. VZOD had moeite om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen, de bezoekers voelden de spanning ook en misten, een overigens onterecht gegeven, strafworp. Omdat beide ploegen niet meer tot scoren kwamen bleef de stand ongewijzigd:11-9
Door dit resultaat is VZOD na twee wedstrijden alleen koploper met 4 punten. Direct daarachter komen 6 ploegen met 2 punten waaronder KIOS uit Nieuw-Vennep, de tegenstander van volgende week.

Na vorige week de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie vrij gemakkelijk te hebben gewonnen van SDO uit Hillegom stonden de korfballers van VZOD afgelopen zaterdag voor een veel lastigere opgave. Het Amsterdamse TRIAZ kwam op bezoek in de proosdijhal. Deze ploeg behoort zeker tot de kampioenskandidaten in deze klasse. VZOD … Lees meer »