01 - Multifill
Zakenvrouwen De Ronde Venen bieden bijstandsvrouwen een springplank

Zakenvrouwen De Ronde Venen bieden bijstandsvrouwen een springplank


Geplaatst op: 18 november 2014

Met het opplakken van het predicaat ‘Zakenvrouwen helpen vrouwen op weg’ op de entreedeur van lingerie-speciaalzaak Bonne Nuit in Mijdrecht heeft wethouder Anco Goldhoorn op 17 november 2014 de eerste match bekrachtigd tussen Zakenvrouwen en gemeente De Ronde Venen. Lilian van der Schaaf is een van de zakenvrouwen die een stageplaats aanbiedt aan bijstandsvrouwen.

Het aanbieden van de stageplaats doet Lilian, als lid van vereniging Zakenvrouwen De Ronde Venen. “Onze vereniging heeft als missie een bijdrage leveren tot het dienen van maatschappelijk belang, voornamelijk in de gemeente De Ronde Venen. Met het project ‘Restart’ zetten wij ons in om bijstandsvrouwen aan een stageplek te helpen. We willen als vereniging ten minste een tiental stageplaatsen aanbieden. Wij vinden dat werk op vele manieren bijdraagt aan een gelukkig leven, daarom bied ik een bijstandsvrouw graag een werkervaringsplek zodat zij haar Curriculum Vitae kan uitbreiden en daardoor haar kans op de arbeidsmarkt vergroot. Het is leuk om te doen, je helpt een ander en krijgt er zelf ook nieuwe ervaringen voor terug” aldus Lilian van der Schaaf.

Wethouder Goldhoorn vindt het zo’n fantastisch initiatief “Ik hoop dat jullie project door andere organisaties als voorbeeld wordt gezien om op te volgen. We moeten tenslotte allemaal aan de slag. Samen is veel leuker!”.

Werkgelegenheidsproject Restart biedt stageplaatsen
Ook Dagopvang De Nostalgie in Amstelhoek en Rabobank Rijn en Veenstromen bieden stageplaatsen aan. Stagiaire Esther vertelt enthousiast over haar stage bij Dagopvang De Nostalgie in Amstelhoek: “Ik vind het altijd een feest om hier naar toe te gaan. Sinds ik hier stage loop, ben ik voor twee sollicitatiegesprekken uitgenodigd. Ik denk dat bedrijven op mijn CV zien dat ik niet stil zit”. Naast het bieden van stages wil de vereniging haar kennis en netwerk inzetten om vrouwen verder te helpen. Zo staat voor 2015 een netwerkbijeenkomst op de planning met een ‘elevator pitch’ training voor bijstands- en zakenvrouwen.

Zakenvrouwen De Ronde Venen
Zakenvrouwen De Ronde Venen is in september 2013 opgericht naar aanleiding van de glossy ‘Zakenvrouwen De Ronde Venen’. Het netwerk wil een bron van inspiratie zijn voor andere ondernemende vrouwen in de regio en hieraan een bijdrage leveren, bijvoorbeeld door het aanbieden van stages, het optreden als coach of op andere wijze vrouwelijk ondernemerschap in de regio stimuleren. Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen nemen de Zakenvrouwen van De Ronde Venen hun verantwoordelijkheid. Op dit moment telt de vereniging meer dan 60 enthousiaste en gedreven zakenvrouwen.
Wilt u dit voorbeeld volgen? Dan kunt u contact opnemen met Mirjam Verbruggen. Zij is bereikbaar op 06 – 27 25 86 27 of via mmverbruggen@casema.nlLaatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zakenvrouwen De Ronde Venen bieden bijstandsvrouwen een springplank

Met het opplakken van het predicaat ‘Zakenvrouwen helpen vrouwen op weg’ op de entreedeur van lingerie-speciaalzaak Bonne Nuit in Mijdrecht heeft wethouder Anco Goldhoorn op 17 november 2014 de eerste match bekrachtigd tussen Zakenvrouwen en gemeente De Ronde Venen. Lilian van der Schaaf is een van de zakenvrouwen die een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: