Hertha F2 verslaat RODA’23 en blijft koploper

Geplaatst op: 24 november 2014

Afgelopen zaterdag speelde Hertha F2 in Amstelveen tegen de nummer 5 van de competitie: RODA’23. Een overwinning was nodig om de koppositie te behouden, want Legmeervogels en Hoofddorp volgen Hertha op korte afstand. Hoewel er na een reeks van overwinningen aan zelfvertrouwen geen gebrek was bij de Vinkeveense mannen, kwam Hertha toch direct na de aftrap flink onder druk te staan. Het team van RODA’23 bleek te bestaan uit enkele uit de kluiten gewassen jongens en zette meteen een stevig offensief in. Maar dankzij degelijk verdedigend werk wist Hertha al snel het spelbeeld te keren. Het nieuwe spelsysteem met Lars van den Berg als spelverdeler bleek goed te werken en Hertha wist de voorspelers steeds vaker te bereiken. Met name aan de rechterkant bleek Hertha erg gevaarlijk: de snelle Jasper Mons brak keer op keer door en kreeg enkele grote kansen. Maar de keeper van RODA’23 wist iedere keer de bal te keren. Het leek er op dat het bij rust nog 0-0 zou zijn, maar vlak voor tijd kreeg Hertha een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Tim Stubbe haalde verwoestend uit en de bal verdween hoog in de goal: 0-1! Hij kreeg meteen een publiekswissel.

Na rust bleef Hertha sterk combineren en volgden nog verschillende grote kansen. Zo speelden Daroen Mauloed en Stijn Janssen zich een paar keer knap vrij, maar steeds werden hun schoten gekeerd door de kleine, maar sterke keeper van RODA’23. Toch viel na een minuut of tien de bevrijdende 0-2: Yassine Mansi wist een “frommelgoal” te maken na matig uitverdedigen van de tegenstander. Direct daarna kreeg RODA’23 een grote kans op de aansluitingstreffer. Maar gelegenheidskeeper Pelle Reijer wist een hard schot van een doorgebroken speler met een uiterste redding naast de goal te werken. Hertha speelde het vervolgens knap uit, mede door goed verdedigend werk van Tim Wolffgramm en Lars van den Berg. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 0-3 na een schitterende vrije trap van Wes Twaalhoven. Met deze ruim verdiende overwinning blijft Hertha F2 ongeslagen aan kop van de competitie: 22 punten uit 8 wedstrijden!

Afgelopen zaterdag speelde Hertha F2 in Amstelveen tegen de nummer 5 van de competitie: RODA’23. Een overwinning was nodig om de koppositie te behouden, want Legmeervogels en Hoofddorp volgen Hertha op korte afstand. Hoewel er na een reeks van overwinningen aan zelfvertrouwen geen gebrek was bij de Vinkeveense mannen, kwam … Lees meer »