Dames 3 V.V. Atalante solid als een rots

Geplaatst op: 24 november 2014

Coach Hettie Schockman kon deze wedstrijd kiezen uit alle negen speelsters en koos voor de volgende basisopstelling: Mirjam van der Strate op spelverdeling, Fenny Bijlsma op diagonaal, Agnes Nelis en Judith van Rossum op midden en tot slot Nancy Lijten en Denise van der Laan op buiten.
Er werd heel goed gestart; de pass lag goed en aan het net werden de nodige punten gepakt. Het jonge team van VCH werd door een goede service onder druk gezet en kwam zelf niet aan aanvallen toe. Daarnaast zorgde Judith met een fantastische blokkering voor een aantal punten op rij. Dit kwam VCH niet meer te boven en de eerste set werd met 25-18 gewonnen.

De tweede set nam Agnetha Janssen de plek over van Denise, Daniëlle van der Horst van Judith en Sandra de Boer van Mirjam. Met een half nieuw team ging de thuisploeg door met waar het gebleven was. Er werd solide gespeeld en wederom kwam VCH weinig tot aanvallen toe. Het zeer jonge team liet echter wel zien, dat wanneer het wel de kans kreeg om aan te vallen, dit zeer goed te kunnen. De verdediging van Atalante werd dan behoorlijk op de proef gesteld, maar hield negen van de tien keer stand. Hierdoor kreeg Atalante vleugels en alles leek te lukken. Agnes en Agnetha zorgde aan het net voor de punten, terwijl Nancy in het achterveld de ballen van de grond hield. Er werd in een keer doorgestoomd naar het einde van de set en met 25-17 ging de tweede set ook naar Atalante.

Wederom drie wisselingen aan het begin van de set. Mirjam voor Nancy, Judith voor Agnes en Denise voor Fenny. Dit keer werd er wel iets moeizamer gestart. VCH bracht veel servicedruk en de pass van Atalante liet te wensen over. Hierdoor kon er aan het net bijna niet afgewisseld worden. Het blok en de verdediging van VCH wist hier goed op in te spelen en VCH liep een paar punten uit. Halverwege de set moest Agnetha vervangen worden door Nancy vanwege een zwangerschapskwaaltje. Nancy bracht de schwung terug in het team en dames 3 ging weer swingen. De pass liep beter en dankzij de aanmoediging van het toegestroomde publiek kwam Atalante langszij. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en door een fantastische set-up van Sandra, gevolgd door een enorme knal van Daniëlle werd de derde set gewonnen met 25-20.

De vierde set werd gestart met de opstelling van de eerste set. Atalante ging wederom voor de 4-0 winst. Helaas had VCH daar heel andere gedachten over. De jonge meiden bleven enthousiast en gingen er deze set vol voor. Met hun harde diagonale klappen wisten ze de verdediging van Atalante te doorbreken en pakten zo een behoorlijke voorsprong. Uiteraard bleef Atalante knokken, maar het team had het moeilijk. Sandra en Daniëlle werden binnen de lijnen gebracht om het tij te keren en dit lukte! Punt voor punt kwam Atalante op de service van Daniëlle terug in de set. Agnes wist de gaten te vinden aan het net en ook Denise pakte haar punten mee. Het spel werd bij VCH ontregeld en toen Sandra met een tweede bal wist te scoren was het verweer compleet gebroken. De vierde set ging met 25-17 naar Atalante.

Atalante kent een wel heel goede serie; in de afgelopen vier wedstrijden werden de volledige 20 punten gepakt. Atalante staat nu vast op de vijfde plaats, maar kan volgende week zaterdag tegen directe concurrent VV Amsterdam D7 stijgen naar plek 4. Dan moet er echter wel nog een keer gewonnen worden met 4-0. De wedstrijd start om 17.00 uur in sporthal Blauwwit te Amsterdam.

Afgelopen vrijdag speelde het derde damesteam van Volleybalvereniging Atalante eindelijk weer eens een thuiswedstrijd. Na drie gewonnen uitwedstrijden stond in de eigen Boei het jonge VCH D4 op het programma. Met een volledige bezetting en in nieuwe, door GT. Bunck gesponsorde, shirts behaalde Atalante opnieuw de volle vijf punten. Coach … Lees meer »