De Vinken verslikt zich

Geplaatst op: 24 november 2014

Basisacht
Ook deze week zette dienstdoend coach Frank Dankelman Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Mark de Haan en Rutger Woud in de aanval. Manon Dankelman, Emese Kroon, Kelvin Hoogeboom en Jelle Mul vormden de Vinkeveense defensie. Op de bank naast de reserves uit 2 en het team van de week de D1 natuurlijk ook verzorger Ron van Vliet.
Nadat De Vinken in de eerste aanval geen doelpunt kon maken was het eerste schot voor Korbis wel raak. De maker van dit doelpunt zou nog een flinke kwelling worden voor de thuisploeg. Toch nam het Abn-amroteam snel het initiatief over en via tussenstanden van 4-2 en 5-3 was het binnen twintig minuten 9-4. (doelpunten van Eva 2x, Emese 2x, Kelvin 2x, Annick, Rutger en Mark). Nog voor rust echter kon Waddinxveen weer aanhaken. Een vrije bal, gegeven vanwege te goed verdedigen, leverde 9-5 op en na wat slordigheidjes aan Vinkeveense kant was het met de rust 9-7.

Foutjes
Ook na rust was hete eerste schot van de bezoekers weer raak. Echter ook het vizier van Mark de Haan en Kelvin Hoogeboom stond op scherp: 12-9. De fris en sprankelend spelende thuisploeg hield nog lange tijd de positieve score, maar de bezoekers kropen langzaam maar zeker dichterbij. Doelpunten van Emese Kroon, Rutger Woud en Mark de Haan konden niet voorkomen dat Korbis zes minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. Een paar kleine, maar uiteindelijk dure reboundfoutjes gaven de bezoekers de kans om een voorsprong te pakken, die zij wijselijk met hand en tand verdedigden. Een laatste tegentreffer (Eva Hemelaar) van De Vinken kon niet voorkomen dat de topschutter van Korbis het karwei zou afmaken. Met 16-18 trokken de uitstekend spelende Vinkeveense korfballers toch aan het kortste eind.

Op bijgaande teamfoto:
Vlnr staand: trainer-coach Frank Dankelman, Annick Stokhof (aanvoerster), Eva Hemelaar, Manon Dankelman, Emese Kroon, Ron van Vliet (verzorging)
Vlnr gehurkt: Jelle Mul, Mark de Haan, Rutger Woud en Kelvin Hoogeboom.

Na de fraaie overwinning van vorige week mocht het Vinkeveense vlaggenschip afgelopen zaterdag aantreden tegen het nog puntloze Korbis. Driekwart van de wedstrijd had de thuisploeg het overwicht, maar in de laatste vijf minuten kregen de bezoekers uit Waddinxveen de wind mee. Met 16-18 gingen de punten mee met Korbis. Lees meer »