Verdiende nederlaag voor KDO tegen Schoten

Geplaatst op: 24 november 2014

Na het competitieloze weekend van vorige week, speelde KDO 1 afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Schoten. In Haarlem-Noord trad de ploeg van trainer Raymond de Jong aan tegen een elftal dat op voorhand vier punten minder had behaald dan de Kwakelaars. KDO kon deze middag niet beschikken over Mathijs Molleman (vakantie) en Sjors Kas (lies).

De Kwakelaars begonnen sterk aan de wedstrijd. Al snel kreeg KDO een vrije trap rond het zestienmetergebied, terwijl een schot vanuit de rebound van Joeri Stange net gekeerd kon worden door de Haarlemse doelman. Echter na vijf minuten spelen verloor de Kwakelse ploeg het veldoverwicht en had met name moeite met de tactisch slimme rechterkant van Schoten. Toen de linkerkant van KDO in de luren werd gelegd, wist de rechteraanvaller van de thuisploeg zijn spits op zijn hoofd te bedienen, die vervolgens de 1-0 binnenkopte. Tien minuten later kon opnieuw de rechterspits zijn nummer negen bedienen, die de bal op zijn borst aannam en de 2-0 binnenschoot.
Een flinke domper voor de Kwakelaars, maar KDO kreeg vervolgens wel mogelijkheden om al snel de aansluitingstreffer te maken. Mathijs van Rijn (alleen op doel af), Joeri Stange (schot uit een corner) en Joris Kortenhorst (bal van de doellijn afgehaald) hadden het geluk niet aan hun zijde.

In de 35e minuut dachten alle toeschouwers dat de wedstrijd beslist zou worden door Schoten.
Een schot van één meter afstand kwam pardoes tegen de hand aan van Mitchell Smits in het zestienmetergebied, met als gevolg een penalty voor de Haarlemmers en een overdreven rode kaart voor de linksback van KDO. De strafschop kwam op de lat terecht, net als de daaruit volgende rebound, zodat de Kwakelaars opgelucht adem konden halen. Waar Schoten verzuimde om de 3-0 te maken, wist Sven Vlasman vlak erna wel de 2-1 te maken, waarmee ook de rust werd bereikt.

In de tweede helft gebeurde er niet veel noemenswaardig meer.
Met tien tegen elf deed KDO er van alles aan om een gelijkmaker te forceren, maar uiteindelijk zonder resultaat. Nadat doelman Peter Onderwater in de tweede helft meerdere malen zijn ploeg op de been hield, moest de Kwakelse sluitpost uiteindelijk in de 91e minuut toch capituleren, zodat de eindstand 3-1 werd.

Door deze nederlaag staan de Kwakelaars nu op de negende plaats op de ranglijst. Volgende week
kan alles in ene anders zijn als RKDES op bezoek komt in De Kwakel. De belangen zijn groot in de burenruzie, die sinds vier jaar weer in competitieverband gespeeld zal gaan worden. Het verschil tussen beide ploegen is op dit moment slechts drie punten in het voordeel van KDO, zodat we kunnen spreken over een echte ‘zespunten wedstrijd’ . De wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Kwakelse Vuurlijn.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Joris Kortenhorst, Michael Meijer, Mitchell Smits, Jim Klijn (55e Erik Verbruggen), Sven Vlasman, Bart van der Tol (46e Rick Kruit), Menno Lingeman, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na het competitieloze weekend van vorige week, speelde KDO 1 afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Schoten. In Haarlem-Noord trad de ploeg van trainer Raymond de Jong aan tegen een elftal dat op voorhand vier punten minder had behaald dan de Kwakelaars. KDO kon deze middag niet beschikken over Mathijs Molleman … Lees meer »