VZOD glansrijk naar overwinning

Geplaatst op: 25 november 2014

Afgelopen zaterdag koersten de Kudelstaartse korfballers naar Nieuw Vennep voor een op voorhand aantrekkelijke streekderby tegen KIOS. Ook de grote trouwe supportersschare reisde mee zodat op de tribune de slag alvast gewonnen was. De selectie van VZOD had recent een wedstrijd van KIOS bezocht, dus dit team had voor trainer/coach Frits Visser nauwelijks geheimen meer. De koppels waren al gemaakt, de favoriete bewegingen van elke speler/speelster van KIOS nader bekeken, kortom de tegenstander was uitvoerig geanalyseerd en daarop was de tactiek afgestemd.

En dit was vanaf de eerste minuut te merken. Josine Verburg beet de spits af voor een heerlijke korfbalavond, gevolgd door treffers van Bart Verheul en Donja Passies: 0-3. KIOS wist zich geen raad met het sterke, gedisciplineerde VZOD maar scoorde desondanks toch tweemaal. Routinier Martijn Vervark knalde toen tweemaal in één minuut van exact dezelfde plek raak en bracht de marge op vier: 2-6. Deze marge bleef gehandhaafd tot de 18e minuut. Toen gaf het met veel vertrouwen spelende VZOD nog wat meer gas en veranderde bijna elk schot in goud. Van afstand werd KIOS eraf geschoten door een stoïcijns spelend VZOD. Achtereenvolgens Verheul, Passies, Vervark en Verburg troffen gedecideerd doel: 5-12. Doorloopballen werden na mooi samenspel door de wegtrekkende speler afgemaakt. De doelpuntenmachine bleef onafgebroken met dodelijke precisie schoten afvuren en vlak voor rust prikten Verheul en Passies er nog één bij: 5-14. Een comfortabele ruststand, tot stand gekomen door een geconcentreerd VZOD die punt voor punt speelde.

KIOS zou na rust toch wel iets meer zijn tanden moeten laten zien om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Dit gebeurde niet echt, want VZOD bleef zijn zaakjes zowel verdedigend als aanvallend goed voor elkaar hebben. Alhoewel de glans van vóór de rust er wel af enigszins af was. VZOD werd wat slordiger en dat gaf KIOS de gelegenheid om ook te laten zien dat ze wel degelijk goed kunnen korfballen. De teams scoorden in de tweede helft om en om en zo stond er tien minuten vóór tijd een 10-18 tussenstand op het bord. Dichterbij liet het team van trainer/coach Frits Visser hen niet komen want nadat beide teams elk nog tweemaal hadden gescoord, floot de goed leidende scheidsrechter af op een eindstand van 12-20. Een prachtige overwinning voor het team van trainer/coach Frits Visser: “Een heel geconcentreerde eerste helft, waardoor de tweede helft wat makkelijker werd om te spelen.”

VZOD is hiermee de ongeslagen koploper in de zaal met op afstand het beste doelsaldo. De Kudelstaarters scoren al vanaf het buitenseizoen over veel schijven makkelijk en heeft deze prima lijn in de zaal doorgetrokken. Ook aanstaande zaterdag weer een streekderby voor de VZOD-ers, tegen de nummer twee Atlantis om 16:45 uur in de Proosdijhal in Kudelstaart.

Afgelopen zaterdag koersten de Kudelstaartse korfballers naar Nieuw Vennep voor een op voorhand aantrekkelijke streekderby tegen KIOS. Ook de grote trouwe supportersschare reisde mee zodat op de tribune de slag alvast gewonnen was. De selectie van VZOD had recent een wedstrijd van KIOS bezocht, dus dit team had voor trainer/coach … Lees meer »